Baráž o Extraligu - 1. kolo: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 39:34 (18:17)


Baráž o Extraligu - 1. kolo: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 39:34 (18:17)
Více jak 50 minut bylo 1. utkání Baráže o Extraligu varované a Hanáci byli možná i malinko lepší. Jenže závěr utkání jsme jednoznačně v Maloměřicích prohráli a do odvety vstupujeme se ztrátou 5 branek.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Utkání přineslo velmi kvalitní házenou. Náš taktický záměr byl získat co nejlepší pozici do odvety - když už prohrát, tak co nejmenším brankovým rozdílem. To se nám dařilo 50 minut. Jak v obraně, tak v útočných činnostech jsme byli lepším týmem, dařilo se nám zakončovat po připravených kombinacích, zaznamenali jsme i rychlé útoky. Bohužel jsme doplatili na to, že máme v kádru méně hráčů se zkušenostmi s takovými zápasy a kolem té 50. minuty nám začaly docházet síly, což se projevilo nedodržením taktického záměru, technickými chybami i ve ztrátě účinnosti střelby. Rozhodně ale nejsem zklamán, kluci do toho dali všechno, co šlo. V domácím utkání se pokusíme zvrátit nepříznivý stav, doma máme pozici určitě malinko výhodnější. Soupeř rozhodně není nepřekonatelný a nic nevzdáváme!"

Obrázek
Jirka Protivánek při střelbě na branku Maloměřic. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Druhé utkání souboje o Extraligu se hraje ve čtvrtek v 18:30 v Litovli. O vítězi by v případě rovnosti bodů rozhodoval celkový rozdíl skóre, případně přímo sedmičkový rozstřel. Zveme všechny příznivce litovelské házené! Vstupné bude dobrovolné.

Sestavy a branky:
SHC Maloměřice Brno: Douda, Mazač, Zaplatílek - Mucha 10/2, Kachlík 7, Gábriš 6, Vaněk 4, Ipser 4, Jung 3, Krošík 3, Hlavenka 2, Horut, Škalda, Popela, Ženatý, Svoboda.
Tatran Litovel: Nolč, Klanica, Lép - Šmíd 11/4, Prošvic 7, Mrnuštík 5/1, Geist 5/1, Barabáš 3, Semerád 2, Protivánek 1, Valouch, Jindra, Maitner, Vincour, Faltýnek, Čikl.

Rozhodčí: Friedel - Kučerka
Sedmičky: 2 - 6
Vyloučení: 5 - 3
Diváků: 287
10.5.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 613x

Facebook