Baráž o Extraligu mužů mužů: Tatran Litovel - SHC Maloměřice 25:23 (10:9)


Baráž o Extraligu mužů mužů: Tatran Litovel - SHC Maloměřice 25:23 (10:9)
Házenkáři Tatranu Litovel zvítězili v odvetném utkání baráže o Extraligu nad SHC Maloměřice o 2 branky. V součtu obou utkání to však na postup nestačilo. Přesto celý tým ukázal, že rozdíl mezi čelem první ligy a chvostem extraligy je prakticky nulový. Litovelský Tatran tak bude hrát i v příští sezóně 1. ligu.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Odvetné utkání s Maloměřicemi se nám vydařilo, na postup to však nestačilo. V přípravě jsme se zaměřili na defenzivu a projevilo se to ve značně nižším počtu obdržených branek. Výrazně k tomu přispěl vynikající výkon Dana Nolče v brance, ale celá obrana pracovala dobře a to i při absenci Fulnečka s Protivánkem, kteří byli po celou sezonu základem defenzivy. Útočná hra nebyla zdaleka tak produktivní jako v Brně, ale to bylo dáno i dokonalou vzájemnou znalostí systémů a jednotlivců. O tom, že rozdíl ve skóre nestačil na dorovnání ztráty rozhodl nedostatek sil v závěru utkání, který vedl k malé střelecké úspěšnosti a několika technickým chybám."

Obrázek
Litovelský odchovanec a dorostenecký reprezentant Vašek Najer ukázal svoje kvality už i mezi dospělými. Maloměřicím vstřelil 3 branky. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V součtu obou barážových utkání jsme s Maloměřicemi prohráli jen o 3 branky, rozhodlo vlastně jen posledních 10 minut utkání v Maloměřicích, kde si Maloměřice vybudovali 5brankový náskok. Náročná sezóna našich mužů je tak u konce a zapisuje se opět mězi velmi vydařené. Hráče nyní čeká zasloužený odpočinek, od konce května se však již budou opět, byť  v nižší frekvenci, věnovat udržení fyzické kondice. Domácí turnaj O pohár města Litovle proběhne pravděpodobně 23.-24. srpna 2024 a start soutěží je naplánován na víkend 14. -15. září. Těšíme se na shledenou v nové sezóně.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský, Klanica - Šmíd 6, Mrnuštík 4/2, Prošvic 4, Najer 3, Semerád 3, Barabáš 1, Jindra 1, Vincour 1, Geist 1, Čikl 1, Valouch, Coufal, Faltýnek.
SHC Maloměřice Brno: Douda, Zaplatílek, Mazač - Mucha 5/4, Kachlík 5, Ipser 3, Svoboda 3, Horut 2, Gábriš 2, Vaněk 1, Škalda 1, Krošík 1, Ženatý, Havlík, Hlavenka.

Rozhodčí: Fukala - Mohyla
Sedmičky: 2 - 4
Žluté karty: 0 - 1
Vyloučení: 2 - 5
Diváků: 307
V součtu obou utkání na body 2:2, na skóre zvítězily Maloměřice 62:59
26.5.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 162x

Facebook