I.liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 33:23 (17:12)


I.liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 33:23 (17:12)
V posledním kole podzimní části zavítal na palubovku již 13 krát doma neporažené Litovle Jičín. Tatran dokázal nováčka porazit a přezimuje tak na prvním místě.

Utkání začalo v rychlém tempu, zejména hráči hostujícího Jičína na hřišti sršeli pohybem. Přesto však to byla Litovel, která se dostala ze začátku do vedení 5:0, kdy si trenér Jičína byl nucen vlivem nepříznivého stavu vzít oddechový čas. Litovli se po dvou nepřesnostech v útoku začalo dařit a v obranné fázi byl výraznou oporou Michal Baránek, který zlikvidoval soupeřovým střelcům několik vyložených šancí. V dalších minutách se herní projev obou mužstev skoro vyrovnal, ale Litovel si stále držela několikabrankové vedení. V druhé části poločasu se do hry dostali i všichni hráči z lavičky, kteří sice nepřehrávali soupeře jako základní šestice, ale hráli s ním vyrovnaně. V této fázi se Jičínu podařilo mírně náskok Litovle korigovat, ale přesto v poločase na ukazateli svítil pětibrankový rozdíl.

Do druhého poločasu nastoupila Litovel opět lépe, soupeř byl sice běhavější, ale častěji ztrácel míče. Tatran hrál pořád ve svém tempu s tím, že do hry již zasahovala celá lavička. Jičín naopak často nepřesnou a uspěchanou střelbou dával domácím prostor k rychlým protiútokům, a tak náskok Litovle narostl až na 10 branek. Utkání bylo prakticky rozhodnuté již po úvodních části druhého poločasu a Litovel nepřipustila žádný zvrat.

Litovel tedy zaslouženě vyhrála a po nedělní prohře Přerova s Napajedly se vlivem lepšího skóre vyhoupla na průběžné první místo, kdy se stejným počtem bodů je následována Kostelcem a Dvorem Králové.

Stejně jako po celý podzim bylo družstvo Litovle povzbuzováno vydatnou podporou fanoušků, kterým v této soutěži není rovno a kterým bych chtěl za všechny hráče i realizační tým velice poděkovat. Doufáme, že si jejich podporu zasloužíme i v jarní části soutěže.

Sestava a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Kráčmar - Arnoš 3, Bakalář 4, Barabáš 4, Číhal 2, Čtvrtníček O. 1, Hanák 1, Havlíček, Knébl P. 1, Pazdera 4, Schmalz 6, Šimek 1, Šuba 6 - realizační tým: Čtvrtníček Z., Navrátil, Sitár

HBC Jičín B: Coufal, Soukup - Babák M. 5, Bareš, Hošic 3, Chýlek 1, Jetleb, Kůta, Kvasnička 4, Novotný 5, Šebek 1, Šulc 3, Vitík 1 - realizační tým: Babák P., Chýlek st., Kůta st.

Rozhodčí: Kramoliš, Krupa
Sedmimetrové hody: 0/0 - 3/1
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 4 - 5
26.11.2007 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 120x

Facebook

Partneři: