1. liga mužů: Tatran Litovel - HC Zlín 32:27 (17:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HC Zlín 32:27 (17:13)
Házenkářů Tatranu Litovel vstoupili do nové sezóny 1. ligy výhrou nad HC Zlín o 5 branek. Celé utkání tým nového trenéra Petra Semeráda měl pod kontrolou. Hvězdou utkání byl domácí brankář Daniel Nolč, který kryl 20 střel hostů.

Petr Semerád, trenér Tatranu Litovel: "V kabině jsme si řekli, že budeme vycházet z kvalitní a pevné obrany. Což se taky stalo, kluci byli agresivní a soupeři nenechali skoro žádný prostor na brankovišti. Překvapilo mě, že si dokázali poradit i se hrou 7 na 6, na kterou jsme se skoro vůbec nepřipravovali. V útočném prostoru jsme byli trpěliví, hráli jsme kombinačně a vypracovávali si jasné brankové příležitosti. Střelecky se dařilo především Erikovi Semerádovi a Pavlu Mrnuštíkovi, kteří dohromady dali 15 gólů. Nejveším esem zápasu byl však Daniel Nolč, který v brance předváděl neskutečné zákroky, někdy i čaroval. Jsem rád, že se střelecky prosadila většina hráčů a i kluci, kteří dosud starovali jen v juniorce (Zbyněk Spurný, Růžička a Hrbček), ukázali, že jsou právoplatnými členy týmu. Všichni jsme rádi, že se vstup do sezony podařil. Hráči si zaslouží velké poděkování za předvedenou hru, bojovnost a nasazení."

Peripetie s povodněmi dovolily odehrát jen polovinu z 6 utkání 1. kola 1. ligy mužů. Nováček z Újezda u Brna těsně vyhrál ve Šťáhlavech a náš další soupeř - Vršovice - doma zvítězili nad Bohunicemi o 10 branek. Další utkání 1. ligy odehrajeme opět v domácím prostředí a to tedy proti Sokolu Vršovice. Utkání se hraje v sobotu 21. září 2024 tradičně od 17 hodin.  

Obrázek
Pavel Mrnuštík byl nejlepším střelcem utkání. Foto: Pavel Štepánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský - Mrnuštík 8/2, Semerád 7, Pohlmann 4, Vincour 4, Hlavenka 2, Růžička 2, Šmíd 2, Hrbček 1, Protivánek 1, Spurný Z. 1, Barabáš, Najer, Čikl.
HC Zlín: Cáb, Liška - Novák 7/3, Lefan 5, Zaoral 4, Mahušek 3, Švehlák 2, Doležel 2, Šáš 1, Mancl 1, Kolařík 1, Tóth, Kuzma, Bednařík.  

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 7 - 2
Červené karty: 1 - 0 (Růžička)
Diváků: 120
20.9.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 134x

Facebook

Partneři: