Tatran Litovel - Sokol Šťáhlavy 32:29 (13:13)


Tatran Litovel - Sokol Šťáhlavy 32:29 (13:13)
V dalším domácím utkání přivítali litovelští házenkáři Sokol Šťáhlavy. Západočeský tým působí v 1. lize již 3 sezónu. V loňském ročníku se Šťáhlavy umístili na 6. místě. Tým Šťáhlav před sezónou posílil z extraligové Plzně ostrostřelec Lukáš Lesák, který v dosavadních 3 utkáních nasázel hned 29 branek. Novým trenérem týmu je Michal Tonar, bývalý reprezentant, který si na trenérském postu již také prošel řadou extraligových klubů. Po vyrovnaném prvním poločase domácí tým nedopustil další bodovou ztrátu z domácí palubovky a západočeský tým porazil o 3 branky a poskočil na 6. místo tabulky.

Petr Semerád, trenér Tatranu Litovel: "Utkání bylo ve velkém tempu už od prvních okamžiků, celkově vyrovnané a mnoho kontaktních soubojů. V začátku utkání se nám nedařilo střelecky a museli opět dotahovat ztrátu. V obraně jsme pracovali zodpovědně a dobře jsme pokryli nejlepšího střelce soupeřů Lesáka. V průběhu prvního poločasu jsme stáhli brankové manko především zásluhou Vaška Najera a Pavla Mrnuštíka a do šaten odcházeli za stavu 13:13. Velice dobře se nám povedl start do 2. poločasu, kde jsme soupeře donutili k chybám a 4 brankami odskočili na 17:13. Důležitá byla i změna v brankovišti, kde konec utkání zvládl Tomáš Dvorský a důležitými zákroky pomohl k vítězství. Střelecky se opět dařilo s 9 brankami Pavlu Mrnuštíkovi a hlavně střelecky se vrátil i Honza Šmíd, který střelil 7 branek."

V dalším ligovém kole bude k vidění velice pikantní hanácké derby, kdy naši házenkáři jedou na horkou půdu do Velké Bystřice, kde hraje svoje domácí utkání HAOLK TÝM VELKÁ BYSTŘICE - OLOMOUC. Utkání bude o to zajímavější, protože před sezónou z Litovle právě do HAOLK odešli tři hráči - Tomáš Prošvic, Dominik Tkadleček, František Geist a Jaroslav Fulneček, který byl v loňské sezóně v Litovli na hostování. Po dvou prohrách v loňské sezóně máme soupeři co vracet.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Mrnuštík 9/5, Šmíd 7, Najer 4, Semerád 4, Hrbček 2, Spurný 2, Hlavenka 1, Pohlmann 1, Protivánek 1, Růžička 1, Barabáš, Čikl, Maitner, Valouch.
Sokol Šťáhlavy:  Lesák 7/1, Ryba 5, Svoboda 5/4, Kojan 4, Kesl 3, Nosek Jan 3,  Brůha 1, Nosek Jakub 1, Čimera, Hadáček, Hrubý, Jirmář, Schejbal, Šanda.  

Rozhodčí: Fiala -  Paululik
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 4 - 3
Červené karty: 0 - 0
Diváků: 144
9.10.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 21x

Facebook

Partneři: