Mladší žáci hráli v Olomouci, starší doma


Mladší žáci hráli v Olomouci, starší doma
O víkendu jako jedni z málo odehráli svá utkání mladší i starší žáci. Mladší žáci s oběma tými, A i B, odehráli svá utkání v Olomouci s HBC. Mladší žáci "A" po vyrovnaném prvním poločase, ve druhém zabrali a bezpečně vyhráli. Mladší žáci "B" bohužel na soupeře nestačili a svoje utkání prohráli.
Starší žáci doma přivítali oba vedoucí celky soutěže, TJ Sokol Centrum Haná a Házená Velká Bystřice. Bohužel nestačili ani na jednoho ze soupeřů a oba zápasy prohráli.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: HBC Olomouc 1966 A - Tatran Litovel A 13:19 (8:8)

Marek Vincour, trenér mladších žáků: "V prvním utkání jsme se první poločas trápili v útočné fázi. Naopak nás zdobila pevná obrana s výbornými brankáři za ní. Se soupeřem jsme hráli již na přípravném turnaji, kde se nám povedlo vyhrát, a tak jsme zachovali chladnou hlavu a v poločasové pauze děti povzbudili a motivovali k, řekl bych klíčovému prvku utkání, což bylo udržení naší pevné obrany, která se nám povedla udržet i ve druhém poločase. Přidala se k tomu dobrá práce v útočné fázi, kde nejvíce vynikala Darja Bělejová, ale pochvalu zaslouží všichni hráči, kteří nechali na hřišti maximum. Utkání bylo tvrdé, ale férové z obou stran a my si došli pro dva body."

Obrázek
Tonda Brix chytá sedmimetrový hod.


Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Bělejová 6, Doležal 4, Holub 4, Listopadová 2, Šenkýř 2, Coufal D. 1, Dvořák, Hladík, Švarcová, Vydra, Zatloukalová.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: HBC Olomouc 1966 A - Tatran Litovel B 27:10 (12:7)

Marek Vincour: "Ve druhém utkání se nám povedlo zaskočit soupeře a díky kvalitní spolupráci mezi Kubou Vydrou a Denisem Dvořákem jsme prvních 10 minut měli ve své režii. I přes to, že se nám vedení nepovedlo do poločasu udržet, jsme děti v šatně chválili, jelikož si uvědomujeme, jak to pro některé musí být zatím těžké na velkém hřišti. Ve druhém poločase se projevila kvalita soupeře, která se podepsala na konečném výsledku. Ale i takové výsledky budou děti posouvat dopředu, a pokud do všeho dají maximum, jejich čas přijde a výkony porostou velmi rychle. Tím jsem si jist. V poslední řadě bych chtěl poděkovat výborným rodičům, kteří nám vytvořili v podstatě domácí atmosféru."

Sestava a branky: Dvořák 4/1, Vaverka 4, Dolák 1, Vydra 1, Borzová, Hladík, Martinek, Masárech, Meixner, Šenkýř, Švarcová, Tomanová, Zatloukalová.



Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - Sokol Centrum Haná 32:43 (18:24)

Jirka Klanica ml., trenér starších žáků: "Věděli jsme, že nám obě víkendová utkání ukážou jak na tom jsme. Obě dvě měly v podstatě stejný průběh. V prvním zápase jsme se ze začátku celkem drželi, bohužel nám nevyšla kvůli ztrátě koncentrace a následně tvoření technických chyb druhá část 1. poločasu. Do první části druhého poločasu jsme vstoupili dobře a soupeřův náskok jsme dokázali stáhnout na -3, bohužel jsme se ale nezvládli dotáhnout blíže soupeři, díky neproměněným rychlým útokům a ztrátám v útoku."

Sestava a branky: Pospíšil 10/2, Pospíšil 5, Elgner 4, Švarc 4/1, Brix 2, Pospíšil 2, Sigmund 2, Kováč 1, Kurfürst 1, Kvapil 1, Hampl, Klapka, Lachnit, Tichý, Zajíček.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice 33:41 (14:22)

Jirka Klanica ml.: "Druhý zápas byl v podstatě stejný jako první. Vstup do utkání jsme zvládali a dokázali držet krok se soupeřem. To se ale ještě v prvním poločase změnilo a do poločasu jsme tak šli s velmi nepříznivým skóre. Do druhého poločasu jsme vstoupili katastrofálně a soupeř tak svůj náskok dokázal navýšit na 11 gólů. Poté se nám ale na soupeře podařil najít recept a utkání jsme začali stahovat až do doby, kdy jsme v 21. minutě prohrávali o 4 góly. Poté ale Mates Brix dostal 2 minutový trest a ten soupeř využil a nepustil nás k nějakým bodům. Ten mu ovšem nemůžeme vyčítat, jelikož do té doby byl našim hlavním pilířem na obraně a dokázal likvidovat soupeřovi nebezpečné hráče."

Sestava a branky: Pospíšil 13/2, Elgner 4, Sigmund 4, Švarc 4, Pospíšil 3, Pospíšil 2, Brix 1, Hampl 1, Kurfürst 1, Klapka, Kováč, Kvapil, Lachnit, Tichý, Zajíček.
8.10.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 30x

Facebook

Partneři: