1. liga mužů: HAOLK tým - Tatran Litovel 26:22 (10:12)


1. liga mužů: HAOLK tým - Tatran Litovel 26:22 (10:12)
V posledním ligovém kole na sebe narazily dva týmy z Hané, když Tatran Litovel odjel na venkovní utkání do Velké Bystřice, kde má svoji domácí halu HAOLK TÝM VELKÁ BYSTŘICE - OLOMOUC. Jednalo se o velice prestižní a jiskřivé utkání, kde oba týmy chtěli ukázat, kdo je na začátku sezóny dosavadním lídrem Hané. Téměř celé utkání měl ze hry více hostující Tatran Litovel, ale v koncovce utkání se vývoj zlomil a Tatran bohužel prohrál i své druhé venkovní utkání.

Petr Semerád, trenér Tatranu Litovel: "Těžko se hodnotí utkání s favoritem zápasu, když 50 minut vedete a o body přijdete během 5 minut. Zápas byl vyrovnaný, rozhodovaly maličkosti a o bodech rozhodovala naše nízká střelecká neúspěšnost a vynikající výkon domácího brankáře Grulicha. V obraně jsme byli tvrdí, koncentrovaní a dobře fungovala vysunutá obrana na krajní spojky, začala fungovat spolupráce Protivánek - Hlavenka, kteří dobře pokryli prostor pivota. V útoku jsme byli trpěliví i přesto jsme se na vstřelené góly těžce nadřeli. Utkání rozhodlo sporné vyloučení našeho Honzy Šmída 10 minut před koncem, kdy jsme byli lepším týmem a vedli jsme o 2 branky. V oslabení jsme v útoku vytvořili zbytečné technické chyby, které soupeř rychlými brejky potrestal ve svůj prospěch a otočil výsledek utkání ve svůj prospěch o 2 branky. Klukům nepomohla i osobní obrana ani hra 7 na 6.  Na kluky jsem hrdý, v tomhle derby jsme chtěli být lepším týmem, chybělo málo, ale i tak kluci podali maximální nasazení a právem odešli se vztyčenou hlavou. V sobotu na domácí palubovce nás čeká utkání s nováčkem soutěže rezervou extraligového týmu Nového Veselí. Když podáme stejný herní projev a vyvarujeme se zbytečných chyb získáme 2 body."

V dalším ligovém domácí házenkáři přivítají nováčka první ligy a to rezervu Nového Veselí. Tým soupeře je z velké části postaven z mladých nadějných hráčů, kteří ještě nedávno hráli dorostenecké ligy. Nové Veselí "B" je na tom v tabulce podobně jako Tatran Litovel, kdy se stejným počtěm bodů je o pouhé jedno místo nad Litovlí. Veřme, že sobotním duelem se umístění v tabulce vymění a domácí Tatran bude o dva body před Novým Veselím.

Obrázek
Erik Semerád, při jedné ze svých akcí. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Semerád 5, Pohlmann 4, Mrnuštík 3/1, Šmíd 3, Najer 2, Barabáš 1, Hlavenka 1, Protivánek 1, Růžička 1, Spurný 1, Čikl, Faltýnek.
Sokol Šťáhlavy: Grulich 1, Spěšný - Jahoda 9, Tkadleček 5/2, Hájek 3, Janota 3, Geist 2, Vodička 2, Možíš 1, Kotěšovský, Kožďál, Lakomý, Ogoun, Prošvic, Vladař.  

Rozhodčí: Jonáš -  Rusanov
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 1 - 0
Červené karty: 1 - 0
Diváků: 170
16.10.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 79x

Facebook