Starší dorost a junioři


Starší dorost a junioři
O posledním víkendu hráli kromě mužů "A" také starší dorostenci a junioři. Oba týmy odehrály svá utkání na venkovních hřištích, junioři v Prostějově se Sokolem Prostějov a dorostenci s HAOLKem "B".

2. liga staršího dorostu JM: HAOLK B - Tatran Litovel 23:30 (11:17)

Starší dorostence po týdenní pauze čekalo opět venkovní utkání. Nemuseli jezdit nikam daleko, čekal je v Kostelci "B" tým HAOLK. "A" tým HAOLKu hraje 1. dorosteneckou soutěž a v jeho týmu hrají i někteří naši dorostenci, pro které to bylo milé zpestření zahrát si proti svým spoluhráčům. Utkání se hned od prvních minut vyvíjelo ve prospěch Tatranu Litovel. Již ve 12. minutě za stavu 8:1 pro Tatran byl nucen trenér soupeře si vzít time-out, aby zabrzdil naše hráče, kteří doslova mleli protihráče. Zejména v brance čaroval a svými zákroky přiváděl k úžasu litovelské fanoušky František Parlagi. Nejen svými zákroky, ale i přesnými přihrávkami do rychlých brejků, které nejprve využíval Tomáš Vašíček a ve druhém poločase Štěpán Stejskal, pomáhal týmu k demolici soupeře. Po polovině prvního poločasu svítilo na tabuli hrozivé skóre 3:10 v neprospěch domácích. Ve druhé části poločasu se do hry dostali i hráči z lavičky. I když skóre už nenarůstalo v litovelský prospěch, tak si přesto litovelští hráči přenášeli do 2. poločasu výhru o 6 branek. Začátek druhé půle byl doslova jako přes kopírák. Opět po 12. minutách, za stavu 12:25, si museli domácí vzít oddechový čas a troufám si tvrdit, že v tuto chvíli již bylo o vítězi rozhodnuto. Litovelský trenér Martin Zifčák tak mohl pošetřit hráče základní sestavy a zbytek zápasu se v klidu dohrál. Nejlepším hráčem utkání byl suveréně litovelský brankář František Parlagi. Gólově se dařilo Tomáši Vašíčkovi a Štěpánu Stejskalovi. V obraně to soupeři velice znepříjemňovali Martin Čunderle, Martin Valouch a Adam Zifčák. Pozadu nezůstali, ani hráči mladšího dorostu, kteří vypomáhají k bodům starším dorostencům. Litovelští starší dorostenci byli tak po 5. soutěžním kole jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Veřme, že to tak bude i dále.

Obrázek
Štěpán Stejskal v jednom ze svých rychlých brejků.


Sestava a branky: Látal, Parlagi - Stejskal 6, Vašíček 5, Satora 3, Valouch 3/1, Palka 2, Spáčil 2, Tylšar 2, Zifčák 2, Čunderle 1, Julínek 1, Kolečář 1, Papajík 1, Tichý 1, Švancer.



2. liga muži JM: Sokol II Prostějov - Tatran Litovel junioři 36:30 (18:14)

I junioři měli předchozí kolo volné, kdy bylo přeloženo domácí utkání s Novými Bránicemi. Utkání v Prostějove bylo opět v termínové kolizi s našim "A" týmem, takže junioři jeli ke svému čtvrtému utkáni opět v sestavě doplněné staršími dorostenci. Utkání se téměř celý první poločas vyvíjel ve prospěch litovelských hráčů, kdy si neustále udržovali vedení o 2 branky. Bohužel 5 minut před koncem poločasu domácí tým vyrovnal a litovelští hráči se toho zřejmně zalekli a posledním pět minut prohráli o 4 branky. Nástup do druhého poločasu se nám vůbec nepovedl a domácí rychle ještě navýšili brankový rozdíl a utkání po celou dobu kontrolovali. Domácí Sokol II Prostějov se tak mohl po záverečném hvizdu radovat ze svých prvních bodů v sezóně, zatímco junioři si připsali svoji druhou venkovní porážku.

Radovan Šimek, trenér juniorů: "Juniorka hrála utkání v Prostějově opět s 5 dorostenci v sestavě. Prvních 20 minut utkání se vyvíjelo dobře v náš prospěch. Jenže nesoustředěností a individuálními chybami jsme dovolili soupeři v závěru poločasu odskočit o 4 branky. Hned po poločase nám domácí odskočili až na 6 branek. Zkusili jsme se vrátit do utkání získáním přesilovek, což se sice dařilo, ale bohužel soupeř dokázal často skórovat i v oslabení a tak se nám do koncovky nepodařilo snížit náskok domácích na méně než na 4 branky. Zkušenější domácí měli oproti naší sestavě dva rozdílové hráče - střelce Kosinu a mladého brankáře Kaštyla, na kterém si řada našich tradičně úspěšných střelců vylámala zuby. V naší sestavě se utkání nejvíce povedlo Kubovi Pavlíkovi, vysoké hodnocení měli dle statistik i pocitem Štěpán Stejskal, Michal Coufal a Adam Zifčák."

Obrázek
Litovelští junioři po utkání.


Sestava a branky: Klanica ml., Lép - Coufal 5, Pavlík 5, Stejskal 5, Maitner 4/3, Vašíček 4, Zifčák 4/1, Valouch 3, Satora, Smahel, Stejskal, Švancer.

Dovolte, abych vás pozval na další házenou nabitý víkend. Vše odstartují mladší žáci, kteří v sobotu od 9:00 přivítají SK Žeravice a TJ Sokol Osek nad Bečvou. Starší dorostenci se od 14:00, v předzápase mužů "A", utkají s Uničovem. V neděli ráno, opět od 9:00 odehrají svůj první domácí turnaj také naši nejmenší házenkáři, mladší a starší miniházená. Dále od 14:00 se mladší dorostenci utkají s Legatou Hustopeče a vše uzavřou junioři zápasem také s Legatou Hustopeče.
17.10.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 62x

Facebook