Michal Baránek: Bystřice byla bez brankáře, tak oslovili mě


Michal Baránek: Bystřice byla bez brankáře, tak oslovili mě
Brankáři Michalu Baránkovi se splnil jeden ze snů - chytá v extralize. Podle výkonů za náš tým se tomu není co divit. "Výkonostní rozdíl mezi soutěžemi není tak velký, aby se nedal zvládnou,"  srovnává extraligu s první ligou. Požádali jsme ho, aby nám přiblížil svoje hostování v extraligovém týmu Bystřice pod Hostýnem.

Za jakých okolností ses dostal do branky Bystřice pod Hostýnem?
Michal Baránek: V Bystřice se vyskytl problém na postu brankáře, protože Petr Štolcar, který je normálně jednička v Bystřici, odcestoval za prácí do Číny a druhý brankář, přerovský Michal Kosatík, nepodával dobré výkony a v Bystřici skončil. Bystřice se tak ocitla v podstatě bez brankaře. Nevím jak přišli zrovna na mě, ale byl jsem osloven, jestli to nechci zkusit.

Můžes teď po odehraných 4 utkáních srovnat úroveň první ligy a extraligy?
Michal Baránek: Mezi samotnými týmy Bystřice a Litovle rapidní rozdíl není, nasvědčuje tomu i aktuální postavení obou týmu v soutěžích. Samozřejmě je rozdíl mezi soupeři, především nejlepších šest týmů v extralize je mnohem dál než prvoligové týmy. Ale výkonostní rozdíl mezi soutěžemi není tak velký, aby se nedal zvládnou. Jedině snad, že jde na mě více rychlejších a přesnějších střel.

V jednom z utkání jsi nastoupil proti Zubří, kde jsi dříve hrál v dorostu v SCM. Jaké to bylo hrát proti "svému" týmu a hráčům, které znáš?
Michal Baránek: Opravdu, za Zubří hrálo hodně kluků, se kterými jsem hrával v SCM a dokonce již hráli i kluci, které si pamatuju ještě jako starší žáky, když jsem já byl ve starším dorostu. Většinu z nich jsem ale 4 roky neviděl, oni se evidentně zlepšili. To že hrají 4 roky extraligu, jim dalo víc než mě v první lize. Na zápas jsem se těšil, motivace byla veliká, no a nakonec z toho byl pěkný zápas.

Bystřice s tebou v brance získala vůbec první body v letošní sezóně. Změnila se nějak nálada v týmu, sebedůvěra hráčů, byla nějaká oslava?
Michal Baránek: Po tom zápase s Hustopečemi bylo veselo jako po každém zápase, když se vyhraje - to je stejné ve všech týmech. Nic mimořádného se ale nedělo.

Jak vůbec vidíš svoji budoucnost v Bystřici, potažmo v jiném týmu v extralize? Je tvoje hostování časově omezené?
Michal Baránek: Hostování je domluvené zatím do konce kalendářního roku, tj. ještě dva zápasy. Rád bych působil v Bystřici i na jaře s tím, že Litovel pro mě zůstane prioritní. Ideální by bylo odehrát za Bystřici co nejvíc zápasů bude možné. Extraliga mi určitě hodně výkonostně dává.

Bystřice má teď v polovině základní části pouze dva body a je na posledním místě. Dokážeš odhadnout, jestli je schopna se udržet v extralize?
Michal Baránek: Byl bych strašně rád, kdyby se udržela, protože jsem součástí toho týmu. Kandidáti na sestup jsou spolu s námi ještě Třeboň a Hustopeče. Tyto týmy se poperou o udržení. Sezóna je ještě dlouhá, může se stát cokoliv.

Jaký je vůbec v Bystřici kolektiv? Působíš tam také s bývalýmí litovelskými hráči Karlem Houdou a Jiřím Tydlačkou.
Michal Baránek: Na kolektiv si nemůžu stěžovat, na to, že jsem tam snad teprve tři týdny, tak s klukama vycházíme výborně. Především teda s Karlem Houdou, se kterým jezdíme na každý trénink autem. Jirka Tydlačka teď dostal novou práci, takže se v Bystřici v podstatě 2 týdny neukázal.

V posledním podzimním kole zajíždíte k utkání na Slovensko do Prešova. Jaká máš očekávání, těšíš se?
Michal Baránek: Těším se strašně moc, doufám, že si to celé nezkazím tím, že prohrajeme velkým rozdílem. Zatím ještě není rozhodnuto, jestli se pojede vlakem nebo autobusem, ale tak jak tak to bude dlouhá cesta a dofám, že se konečně pořádně poznám s klukama z týmu.

Díky za rozhovor a přejeme ti hodně štěstí a sportovních úspěchů.
4.12.2007 | Radovan Šimek | Přečteno: 262x

Facebook

Partneři: