Mikulášský turnaj - Litovel 9.12.2007


Mikulášský turnaj - Litovel 9.12.2007
V neděli 9.12.2007 pořádal litovelský oddíl házené turnaj starší miniházené 4+1. První místo vybojovali domácí borci, poháry za druhé a třetí místo putují do Velké Bystřice.

Třebaže se turnaj konal až po mikulášské nadílce, byl nazván jako Mikulášský turnaj. Pro litovelské miniházenkáře to bylo vyvrcholení úspěšné sezony, ve které se střídaly úspěchy, jako první místo na posledním mistrovském turnaji v Olomouci, se slabšími výsledky. Naši hráči se již před turnajem mohli libovolně rozdělit do tří družstev, zvolit si své kapitány i název. Dále jsme pozvali naše tradiční soupeře z mistrovských turnajů. Pozvání přijaly V. Bystřice (2 družstva) a DHK Zora Olomouc (taktéž 2 družstva). Předem se bohužel omluvily týmy Libavé a STM Olomouc, ale i tak měl turnaj dobrou úroveň. Co se týkalo Litovle, vznikly zde týmy z názvem HRBČEKOVCI (Peťa Hrbček - 53 branek,Míša Zavadil - 12, Jirka Kráčmar - 28, David Sedlář - 4 a Patrik Novák - 15), PIRÁTI (Matěj Nantl - 24, Jirka Kratochvíl - 31, Martin Kanta, Martin Pekař - 2, Denis Vařeka - 2 a Pavla Kratochvílová) A TATRANKY (Peťa Škobrtal - 14, Míša Piňos - 24, Matěj Smékal, Pepa Kolář - 3, Adam Žák - 5 a Pavel Lakomý).
Samotný turnaj probíhal jasně v režii družstva Hrbčekovci, které dokázalo zvítězit nad všemi svými soupeři, a to téměř vždy o značný rozdíl branek. Jediným týmem, který dokázal s pozdějším vítězem držet krok, byl celek V. Bystřice B, kterému na konci turnaje patřilo 2. místo. Zápas byl dramatický až do posledních sekund a nakonec se z vítězství 10 : 9 radovali litoveláci.
Solidních výsledků dosahovalo družstvo Tatranky, které překvapilo poměrně nápadnou hrou v útoku i malým počtem inkasovaných branek. Stejně jako Hrbčekovci porazili hráči tohoto družstva V. Bystřici B nejtěsnějším rozdílem 11 : 10. Lepší výkony se střídaly s těmi méně vydařenými, a tak na Tatranky zbylo až 5. místo.
Trošku zklamáním bylo předposlední místo Pirátů, kteří se sice snažili hrát na plný plyn a dobývat soupeřovu branku, ale tentokrát se nedařilo obávaným střelcům a nikdo další je nedokázal nahradit.
Cenu za první místo (pohár, diplom a něco na mlsání) si odnesli Hrbčekovci. Pohár za 2. a 3. místo putoval do Velké Bystřice, kdy se ve vzájemném utkání vymrštilo na stříbrnou příčku béčko před áčko. Bramborová medaile zbyla pro Zoru, 5. místo obsadilo družstvo Tatranky, 6. místo piráti a na 7. příčce se umístila děvčata ze ZŠ Holečková. Nejlepším hráčem turnaje byla vyhlášen domácí Petr Hrbček z vítězného týmu, který se zároveň stal i nejlepším střelcem (53 branek).
14.12.2007 | Jakub Schmalz | Přečteno: 830x

Facebook