Turnaj mužů - Memoriál Františka Čikla vyhrála Považská Bystrica


Turnaj mužů - Memoriál Františka Čikla vyhrála Považská Bystrica
Po vyrovnaných bojích všech družstev vítězství v turnaji vybojoval účastník slovenské extraligy MŠK Považská Bystrica. Druhé místo překvapivě obsadil domácí Tatran Litovel, který porazil oba zúčastněné celky z české extraligy - KH Kopřivnice a Jiskru Třeboň.

Zimní přípravný turnaj pořádaný Tatranem Litovel byl letos již po druhé uspořádán na počest bývalého vynikajícího litovelského hráče a později trenéra Františka Čikla.

Obsazení turnaje slibovalo opravdu kvalitní klubovou házenou. MŠK Považská Bystrica patří k nejúspěšnějším klubům Slovenska, v sezóně 2005/2006 se stala mistrem Slovenska a okusila také Ligu mistrů. Současný tým je přece jen jiný, pohybuje se ve středu tabulky slovenské extraligy.

Další účastník turnaje, KH Kopřivnice, dlouhodobě hraje nejvyšší české a československé soutěže a je jednou z tradičních bašt házené na Moravě.

Jiskra Třeboň patří k tradičním centrům házené v Čechách, úspěšně se věnuje mládeži. Družstvo mužů již několik let hraje českou extraligu a předtím úspěšně 1. ligu. Oba celky v současnosti sice nepatří k absolutní české špičce, ale stabilně se drží ve středu extraligové tabulky.

Družstva hrála na turnaji v téměř kompletních sestavách, diváci ve sportovní hale viděli kvalitní, rychlou, moderní házenou. Všechna utkání měla vyrovnaný průběh a tak se všem týmům podařilo alespoň jednou zvítězit i jedenkrát prohrát.

Domácímu Tatranu v sestavě chyběli D. Barabáš, M. Arnoš a B. Pazdera a tak příležitost dostali dorostenci Tomáš Macek a Jakub Dolák, kteří se předvedli v dobrém světle a lze s nimi počítat v bojích v jarní části 1. ligy. Naši hráči předváděli po celou dobu kolektivní házenou v útoku i v obraně bez výraznějších chyb, trenéři dali příležitost všem hráčům. Výborně zachytali také oba naši brankáři.

Cennými výsledky jsou pro náš tým především vítězství nad oběma účastníky z české extraligy.

Celkově lze letošní turnaj považovat za úspěšný a jeden z nejkvalitnějších v historii turnajů v  Litovli. Děkujeme také našim příznivcům, kteří vytvořili skvělou, na turnaje nezvyklou, házenkářskou  atmosféru.

Sestava Tatranu:
Baránek, Kráčmar -  Bakalář, Číhal, Čtvrtníček O., Dolák, Hanák, Havlíček, Knébl M., Knébl P.,  Kuchař, Macek, Pohlmann, Schmalz, Šimek, Šuba

Výsledky:
Považská Bystrica - Litovel      29:23
Kopřivnice - Třeboň                 24:23
Považská Bystrica - Kopřivnice  23:22
Litovel - Třeboň                     24:23
Považská Bystrica - Třeboň      27:30
Litovel - Kopřivnice                25:20

Pořadí turnaje:
1. MŠK Považská Bystrica  79:75  4
2. Tatran Litovel           75:75  4
3. KH Kopřivnice               66:71  2
4. Jiskra Třeboň               79:78  2

Obrázky z turnaje si můžete prohlédnout v sekci Fotogalerie.
20.1.2008 | Radovan Šimek | Přečteno: 343x

Facebook