1. liga mužů: Sokol Kostelec na Hané - Tatran Litovel 32:25 (19:13)


1. liga mužů: Sokol Kostelec na Hané - Tatran Litovel 32:25 (19:13)
Marnost nad marnost!!! I tak lze zhodnotit utkání 2. jarního kola 1.ligy mužů a zároveň derby mezi Kostelcem na Hané a Litovlí, ve kterém jasně dominoval domácí celek Kostelce.

Litovelští házenkáři odcestovali k dalšímu prvoligovému zápasu na horkou půdu Kostelce na Hané získat ztracené body a sebevědomí z předchozího neúspěšného utkání v Chomutově. Jistě všichni počítali s tím, že hanácké derby bude vyhecované z obou stran, a že ani jeden celek neprodá svoji kůži lacino. Bohužel, ke smůle litovelských příznivců, na hřišti jasně dominovalo družtvo Kostelce, které svým kolektivním výkonem a bojovností nečekaně hladce vyprovodilo Litovel z haly.

Začátek zápasu Litovli celkem vyšel. Dvěma poměrně snadnými brankami v samém úvodu se naši hráči dostali do dvoubrankového vedení, ale po několika dalších neproměněných tutových šancích se začal do hry dostávat Kostelec. Během chvíle se stav změnil z 2:0 na 2:3, ale až do 17. minuty náš tým dokázal držet krok. Rozhodující pro celý zbytek zápasu se ukázala být druhá polovina prvního poločasu, kterou Kostelec vyhrál 12:6, když po třiceti minutách svítil na ukazateli stav 19:13. Důvodem tohoto herního výpadku byla nedůrazná hra v obraně a individualistická hra v útoku, kdy se naši hráči jednotlivě snažili rozhodnout zápas.

Kdo čekal, že litovelští hráči začnou ve druhém poločase bojovat a rvát se o body, musel se hodně divit, když období mezi 30. a 40. minutou zápasu pro sebe opět získal Kostelec v poměru 6:2. V této fázi hry už to bylo opravdu na ručník. Soupeř se snadno prosazoval z proskoků a vycházelo mu téměř vše, naopak naše sestava se točila jako mlýnské kolo a nic nepomáhalo. Do té doby výborně povzbuzující fun club Litovle utišil své bubny, jako by ticho symbolizovalo srdeční kolaps. Zbytek zápasu již měl sloužit pouze ke kosmetické úpravě výsledku. Bylo k vidění i několik velice pohledných akcí na obou stranách, zahráli si i náhradníci z obou střídaček a hala se rozdělila na tábor vítězů a poražených. Konečný výsledek dlouho očekávaného utkání byl 32:25.

Z naší sestavy je nutno vyzdvihnout hlavně Davida Barabáše, který nejvíce trápil brankáře soupeře, ale k tomu si dokázal poradit v obraně s nebezpečným Vasylievem a mnoho mu toho nepovolil. Uznání za velkou bojovnost si zaslouží také Bohdan Pazdera, ke kterému se však nikdo další nepřidal.

Doufejme tedy, že se příští víkend na domácím hřišti budeme konečně radovat ze zisku 2 bodů proti Sokolnici.

Utkání se hraje 15.3.2008 v 17.00 v hale ZŠ Vítězná.      

Sestavy a branky:
Kostelec: Kaláb, Varha - Jurka 7, Paták 5, Vymětal 4, Varhalík, Grulich M. a Laštůvka po 3, Ševčík, Zajíček a Vasyliev po 2, Dopita 1, Chalupecký, Švec.

Litovel: Baránek Kráčmar - Barabáš 7, Šuba 6, Pazdera 4, Bakalář, Číhal a Hanák po 2, Arnoš a Pohlmann po 1, Čtvrtníček O., Kuchař, Knébl P. a Šimek.
9.3.2008 | Jakub Schmalz | Přečteno: 240x

Facebook

Partneři: