St. dorost: TJ STM Olomouc - TJ Tatran Litovel 23:32 (7:16)


St. dorost: TJ STM Olomouc - TJ Tatran Litovel 23:32 (7:16)
Druhý jarní zápas (13. kolo) odehráli naši starší dorostenci v Olomouci. Očekávalo se vyrovnané utkání proti mužstvu, které ke konci podzimní sezony dokázalo porazit vedoucí Nové Veselí a v prvním jarním kole výrazazně vyhrálo v Sokolnici.

Začátek zápasu vypadal opravdu na vyrovnanou partii. V 16. minutě byl stav nerozhodný 6:6, ale předváděná hra byla z obou stran velmi neurovnaná.
Naši hráči se pomalu dostali do tempa a díky výborné obraně, podpořené skvělými zákroky K. Dvořáka, začali díky rychlým protiútokům zvyšovat náskok. Posledních 9 minut 1. poločasu jsme vyhráli 8:0!!! a uzavřeli skóre 1. poločasu na 7:16.
Očekávaný nápor domácích ve 2. poločase se nedostavil a tak se nám dařilo postupně zvyšovat náskok až na rozdíl 12! branek (13:25, 15:27, 19:31). Jen díky nekoncentrovanosti našich hráčů v závěru utkání se domácím podařilo v posledních minutách snížit na konečný rozdíl 9 branek. (23:32).
Naši hráči potvrdili formu z prvního zápasu proti V. Bystřici, ale bude důležité zvládnout další zápasy. Výborný výkon podali v obraně, která po dlouhé době fungovala tak, jak má. Musíme se vyvarovat výpadů, jako v úvodu a závěru zápasu. Nechci vyzdvihovat výkon tradičních opor mužstva, protože hra byla opravdu kolektivní.
Chtěl bych se pouze zmínit o výkonu J. Šmída (věkem mladší dorostenec), který si při osobní obraně dokázal poradit s klíčovým hráčem domácích D. Vaníčkem, ten dokonce dostal č.k. Vstřelil 6 branek a při některých si počínal jako starý mazák. Potěšitelné bylo i pouhé 1 vyloučení našeho hráče.
Za výkon si kluci zasloží velké poděkování od nás trenérů. Věříme, že v takovém bojovném a kolektivním duchu vydrží hrát i v dalších zápasech.

Sestava a branky:
K. Dvořák
T. Macek 6, J. Šmíd 6, O. Vogl 5, J. Škrabal 5, J. Rozsypal 5, F. Sléha 2, P. Linduška 2, P. Raška 1, M. Spáčil, P. Paták, M. Konšel

Z. Sléha - trenér
11.3.2008 | Zdeněk Sléha | Přečteno: 88x

Facebook