1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Sokolnice 29:25 (14:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Sokolnice 29:25 (14:14)
Litovelští chlapci se doma předvedli v dobrém světle. Po dvou nevydařených zápasech na půdě soupeřů si litoveláci poradili s družstvem Sokolnice a vrátili se tak do boje o nejvyšší příčky 1. ligy ČR.

Dva naprosto rozlišné osudy potkaly sobotní soupeře v prvních dvou jarních kolech. Zatímco Sokolnice si v těchto utkáních postupně poradila s Kostelcem na Hané a Náchodem, Litovel po nepříliš vydařených výkonech podlehla v Chomutově a právě Kostelci. Úkol litovelských byl tedy zřejmý, vyhrát a předvést konečně výkon na jaký jsme byli zvyklí při podzimním půlmistrovském tažení.

Zápas samotný byl celkem pohledný, obě družstva potřebovala zvítězit a to na jejich hře bylo znát. Litovel se snažila dávat góly a vybudovat si co nejdříve nějaký náskok proti houževnatému soupeři, ale ten se velmi úspěšně držrl na dostřel. Do 16. minuty skóre připomínalo krok za krokem a žádný z týmů se nedostal k trháku. Od 16. minuty však domácí dokázali soupeři odskočit na tříbrankový rozdíl 10:7. Sokolničtí rychle přitáhli uzdu a za pár okamžiků se hrálo zase ve starých kolejích. Poločas skončil 14:14.

Do poločasu druhého vlétli lépe domácí, ale jejich nápor byl znovu úspěšně zastaven. Nicméně se na našich hráčích začala projevovat stále větší chuť po vítězství, tahali za ten správný konec a čím dál silněji uchopovali otěže zápasu do svých rukou. Konečně z nich začal vyzařovat týmový duch a bylo to znát i na skóre. Ve druhé desetiminutovce se konečně podařil trhák, na který už Sokolnice nezareagovala a domácí si tak dokráčeli pro první jarní body.

Jako první si zaslouží pochvalu celý tým, který dokázal trpělivou hrou porazit nepříjemného soupeře. Dále, konečně se rozstřílely spojky, i když jejich úloha v zápase nebyla vůbec snadná. Přes tvrdou obranu je velmi těžké se prosazovat a navíc se zlepšila i jejich spolupráce s křídelními hráči (i když rezervy tam ještě jsou). Brankáři podali velice slušný výkon, ale k tomu úplnému optimu tomu ještě něco chybí. Je nutno říci, že podrželi družstvo v kritických fázích utkání. Na konec jsem si nechal na mušce debutanta v seniorském týmu Tomáše Macka, který je velkou oporou družstva starších dorostenců. Ani v mužské kategorii se vůbec neztratil. Dokázal hře týmu vtisknout tolik potřebnou dynamiku a je obrovskou nadějí do dalších let. Svůj výkon navíc okořenil vstřeleným gólem, prvním v soutěžním utkání za muže (instrukce až na tréninku).:-)

Závěrem bych chtěl poděkovat Fun Clubu za akustickou podporu v hledišti, jste opravdu nejlepší!!! Ostatním divákům děkuji, že se na kluky zašli podívat a chtěl bych je poprosit, zda-li by pomohli hráčům a hlavně bubeníkům deptat soupeře bouřlivější atmosférou v hale.

Sestavy a branky:
Litovel: Baránek, Malínek - Havlíček 5, Bakalář, Pazdera po 4, Šuba 4/3, Hanák 3, Barabáš, Číhal, Čtvrtníček O., Pohlmann po 2, Macek 1, Knebl P. - realizační tým: Čtvrtníček Z., Sitár, Navrátil

Sokol Sokolnice: Hradílek, Kratochvíl - Jochman 9/2, Mrkvica Z. 5/2, Mrkvica S. 5, Flajzar 3 M., Černý, Flajzar P., Šebeček po 1, Blaženka, Kotolan, Kukla, Mifek

Sedmimetrové hody: 3/3 - 6/4
Žluté karty: 3 - 4
Vyloučení: 8 - 7
Červené karty: 0 - 1
Rozhodčí: Bauer, Tvrdoň
17.3.2008 | Jakub Schmalz | Přečteno: 106x

Facebook