I.liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 27:19 (16:8)


I.liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 27:19 (16:8)
Po velikonoční přestávce pokračovala I. liga mužů již svým 15. kolem. Na horkou půdu do Litovle tentokráte zavítal celek z Náchoda.

Byl to právě náchodský tým, který jako jediný dokázal na podzim porazit Litovel a sebrat jí tak oba dva body. Tetokrát však Náchod na Litovel nestačil a to také proto, že přijel bez několika hráčů základní sestavy.

Utkání proběhlo netradičně v neděli v 16:00 přesto se to všan nepodepsalo na návštěvnosti, která byla opět značná.

Utkání začalo dosti zhurta. Na obou stranách padaly branky jako na běžícím páse, hrálo se prakticky bez obran. Navzdory tomu se Litovli vlivem přesnějšího zakončování podařilo získat drobný náskok. Postupem času Litovel zpřesnila obranu a soupeř vlivem svých technických chyb začal ztrácet krok. Náchod zaostával také vlivem zranění jejich nejlepšího střelce, který si již na začátku při střelbě poranil prst.
V průběhu prvního poločasu se do branky domácích dostal po dlouhé pauze Petr Habermann, který podal velmi dobrý výkon a ukázal se tak v nejlepším světle. I díky jeho práci si Litovel vybudovala do poločasu rychlými protiútoky značný náskok. Celkově litovelská hra v prvním poločase působila dobrým dojmem a to jak v obranné fázi, tak v útočné.

Druhý poločas byl hodně rozkouskovaný a ne tolik zajímavý jako ten první, časté fauly přerušovali hru spolu s následnými vyloučeními a i nasazení obou mužstev značně polevilo. K vidění byla spousta nepřesností a technických chyb na obou stranách, nicméně Litovel mohla těžit z náskoku, který si vybudovala v prvním poločase. Litovel v této fázi hry polevila v obranné činosti a i střelecky se přestala tolik prosazovat. Steřelecky se dařilo všem litovelským spojkám a také Davidu Barabášovi, který úspěšně zakončoval rychlé protiútoky.

Litovel tak vcelku zaslouženě získala dva body a udržela krok s čelem tabulky.

Sestava Litovel: Baránek, Habermann - Bakalář 1, Barabáš 5, Číhal 4, Hanák, Havlíček 2, Knébl P., Macek 2, Pazdera 4, Pohlmann 5, Schmalz 1, Šimek 1, Šuba 2/1

Sestava Náchod: Klesl, Vaneček - Balcar, Čmelík 1/1, Filip 1, Galba, Hanuš 4, Chroustovský 5, Manych, Mikšík 1, Zelený 7/3

Sedmimetrové hody: 1/2 - 4/4
Vyloučení: 5 - 6
Žluté karty: 2 - 4
Červnené karty: 0 - 0
2.4.2008 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 100x

Facebook