St. dorost: TJ Tatran Litovel - Rožnov p. Radhoštěm 33:28 (17:14)


St. dorost: TJ Tatran Litovel - Rožnov p. Radhoštěm 33:28 (17:14)
Po velikonoční přestávce odehráli naši st. dorostenci další domácí utkání proti družstvu Rožnova pod Radhoštěm. I když soupeř bojuje o záchranu v soutěži, dalo se podle jejich dosavadních výsledků očekávat další těžké utkání.

Hned v začátku 1. poločasu se soupeř dostal do tříbrankového vedení (1:4). Celý první poločas byl vyrovnaný. V 21. minutě jsme si  vytvořili tříbrankový náskok, který se podařilo udržet až do konce poločasu.
Do poloviny 2. poločasu se nám podařilo náskok z 1. poločasu udržet. V 16. min. soupeř dokázal skóre vyrovnat (24:24). Díky dvěma vysunutým obráncům se nám podařilo ubránit nápor soupeře. Ten na druhé straně zkusil také vysunutou obranu 4:2. To nám naopak více vyhovovalo a sérií 4 branek se podařilo vytvořit 6. min. před koncem zápasu rozhodující čtyřgólový náskok. Ten jsme nakonec dokázali zvýšit na konečný 5-ti gólový rozdíl.
I když oproti zápasu se Sokolnicí bylo znát určité herní zlepšení, výkon nebyl zdaleka optimální. Stále je co vylepšovat v obraně, která bývala vždy předností našeho mužstva. V útoku došlo k mírnému zlepšení, zejména v proměňování vyložených šancí. Kladem bylo zapojení a dobrý výkon ml. dorostenců J. Antona a J. Šmída.
Někteří zkušenější hráči by se měli zamyslet nad svým přístupem k zápasu a hlavně k tréninkům. Musí si uvědomit, že házená je kolektivní sport a nejde o to, aby někdo za každou cenu vynikal nad ostatními. My jako trenéři oceníme spíš výkon mužstva jako celku.

Sestava a branky:
K. Dvořák, J. Strycz
T. Macek 10, J. Rozsypal 8, F. Sléha 4, J. Škrabal 3, M. Spáčil 3, J. Šmíd 2, P. Linduška 1, P. Paták 1, O. Vogl 1, P. Zapletal, P. Raška, J. Anton
4.4.2008 | Zdeněk Sléha | Přečteno: 207x

Facebook