1. liga mužů: Sokol HC Přerov - Tatran Litovel 22:25 (10:14)


1. liga mužů: Sokol HC Přerov - Tatran Litovel 22:25 (10:14)
Neočekávané, ale zasloužené vítězství dovezli z derby v Přerově naši muži a naplno tak soupeři oplatili podzimní domácí remízu. A jelikož toto utkání bylo také přímým soubojem o čelo tabulky, znamená výsledek náš návrat na první příčku 1. ligy.

Souboje s Přerovem jsou v posledních letech opravdovými derby, neboť oba soupeři se velice dobře znají. Svědčí o tom i neuvěřitelná série 4 remíz v předchozích vzájemných utkáních. V naší sestavě tentokrát chyběl Bohdan Pazdera, ale již naplno se po zranění navrátil Jakub Schmalz. K prvnímu utkání za muže nastoupil také dorostenec Jakub Dolák.

Trenéři na utkání naordinovali obranu s jedním vysunutým hráčem s cílem narušovat rozehrávku soupeře. Začátek utkání byl sice v celku vyrovnaný, ale po chvíli začala zvolená obrana nést ovoce - domácí ztráceli míče a toho pramenily naše rychlé protiútoky a průniky do nepřipravené obrany. Od 12. do 25. minuty jsme vstřelili 8 branek zatímco soupeř jedinou! Tento úsek hry byl zřejmě rozhodující pro konečný výsledek zápasu. Domácí ještě zkorigovali poločasový výsledek na čtyřbrankový rozdíl.

Po přestávce měla hra nejprve podobný průběh jako před ní, ale už kolem 15. minuty se domácí dotáhli jen na dvobrankový rozdíl. Od té doby už skóre narůstalo střídavě na jedné i na druhé straně a schylovalo se k dramatické koncovce. Naštěstí dobře zafungovala naše obrana i brankáři a podařilo se nám vybojovaný náskok udržet až do konce.

Z celkového nízkého skóre je patrné, že v utkání dominovaly především obrany, hodně gólů na naší straně padalo z rychlých útoků (celkem 11 RÚ), domácí spíše zakončovali přes obranu především ze spojek. Z toho plynula také poměrně nízká úspěšnost střelby a množství bloků a tyček. Pochvalu za obranou činnost určitě zaslouží Jirka Číhal a také mladý Jakub Dolák, který byl velice platný při vysunuté obraně. Černou práci také dobře odvedl Michal Havlíček, který měl na starost obávaného domácího střelce Perničku.

Potvrdila se tak dobrá forma našeho týmu, kterou jsme získali dvěma domácími výhrami a je dobrým příslibem i pro nadcházející těžká utkání.

Příští utkání sehrají muži na domácí palubovce opět netradičně v neděli 13. dubna v 17 hod proti Prostějovu.


Sestavy a branky:
Sokol HC Přerov: Kosatík, Klichuk - Boráň, Buček Robert 2, Černošek, Drabík 1, Heider 2, Huc, Kavka 8/3, Krčmář 5, Pernička 4, Poledňák, Potiška, Zemánek - realizační tým: Buček R. st., Kuba, Václavek

Tatran Litovel: Baránek, Habermann - Bakalář 3/2, Barabáš 5, Číhal 3, Dolák 3, Hanák 1, Havlíček 1, Kuchař, Knébl P., Macek 3, Pohlmann, Schmalz 5, Šuba  1/1 - realizační tým: Čtvrtníček Z., Sitár, Navrátil.

Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 5 - 7
Červené karty: 0 - 0
Sedmičky: 3/3 - 4/3
Rozhodčí: Martiník, Simu
6.4.2008 | Radovan Šimek | Přečteno: 240x

Facebook

Partneři: