Turnaj miniházené - Velká Bystřice 12.4.2008


Turnaj miniházené - Velká Bystřice 12.4.2008
První jarní mistrovský turnaj odehrála naše miniházenkářská družstva ve Velké Bystřici. K vidění byla jasná výhra favorita, překvapivé výsledky i závěrečný souboj o třetí místo mezi oběma našimi týmy.

Družstva byla oproti podzimu rozdělena podle ročníků na roč. 97 a 98. Výkonnostně však mezi nimi není rozdíl a kluci to dokazují jak na tréninku, tak i na turnaji. Ročník 97 byl nalosován do skupiny s STM A, Zorou Olomouc a ZŠ Holečkovou. Na první pohled snadná skupina, ve které bylo největším adeptem na první místo STMko, případně při dostatečné dávce štěstí právě náš manšaft. Podle předpokladů další dvě místa ve skupině měla obsadit dívčí družstva ze Zory respektive ZŠ Holečkovi.

V prvním zápase hráli kluci s STM Olomouc a nutno říci, že po první půli to nevypadalo vůbec špatně. Skóre utkání bylo v tu dobu 8:5 ve prospěch soupeře a nic nebylo ztraceno. Jenže ve druhé části nám soupeř utekl až na osmibrankový rozdíl a zápas tak skončil 11:19. Střelecky se v utkání nikdo výrazněji neprosadil, v obraně se chlapci snažili,ale útočná kvalita soupeře byla nad jejich síly. Dramatické utkání jsme pak odehráli se Zorou, která nás mocně potrápila a po poločase 5:5 byl konečný výsledek 12:12. Dobrý výkon podal Míša Piňos s Adamem Štýbnarem.
Se ZŠ Holečkova to bylo docela snadné, náš tým si po poločasovém výsledky 10:0 dokráčel pro konečnou výhru 19:5 a druhé místo ve skupině.

Narozdíl od předchozí skupiny se na druhém hřišti střetlo pět mužstev, mezi nimiž se představili i naši hráči ročníku 98 a mladší. Ti nastoupili postupně proti V. Bystřici A a B, Libavé a STM B. Velikou radost nám trenérům udělali kluci hned v prvním zápase, kdy po poločase 14:10 nakonec uhájili vedení a porazili tak starší kluky z Velké Bystřice 20:19. Vítězství to bylo zcela zasloužené, kluci bojovali jako lvi a dokázali proměňovat šance. Naopak neuspokojivě odehráli utkání proti stejně starým klukům z V. Bystřice a prohráli 23:19. V těchto dvou soubojích s domácími družstvy se nejvíce prosazovali Matěj Nantl, Míša Zavadil a Adam žák. V obraně pak musím pochválit Míšu Kobzu, Martina Pekaře a Denise Vařeku. Právě Denis si poté s chutí zastřílel proti Libavé, na střelecké konto si připsal 7 branek. Utkání skončilo 22:6 po poločase 11:2. Nazávěr bojů ve skupině si naši mladší hráči poradili s STM B, kdy nejlepšími hráči jak v obraně tak v útoku byli Matěj Nantl, Míša Zavadil a duo David Číhal s Tomášem Řmotem. Po výsledku 22:11 i naše druhé družstvo obsadilo druhé místo ve skupině a to znamenalo, že se oba naše celky utkají o bronzovou příčku.

Zápas to byl vyrovnaný jak na hřišti, tak i mezi rodiči v hledišti, i když tam měli mírnější převahu mladší kluci. Ti v prvním poločase zahráli velice dobře a jen díky Tomáši Vidimovi bylo na ukazateli poločasové skóre 5:4 pro mladší. Nutno však říct, že první půle byla velkým soubojem brankářů a David Sedlář v brance vedoucího týmu také čaroval. Druhé půli kraloval jasně Petr Hrbček, který v obraně získával spoustu míčů a střílel góly z rychlých úniků. V dramatické koncovce podržel starší kluky v brance druhý golman Martin Kanta a ti tak získali cenu za třetí místo.
První místo na turnaji obsadili podle očekávání hráči STM Olomouc A, kteří ve finále porazili V. Bystřici B. Třetí a čtvrté místo patřilo našim dvěma celkům. Nejlepšími hráči našich družstev byli vyhlášeni Jirka Kratochvíl za starší a Matěj Nantl za mladší kluky. Pochvalu však zaslouží všichni a to i za účast na trénincích.

Sestavy a branky

Litovel 97: Kanta 3, Vidim - Kratochvíl 12, Hrbček 10, Piňos a Štýbnar po 8, škobrtal 7, Novák 5, Kolář 2 Smékal.    

Litovel 98: Sedlář - Nantl 19, Zavadil 17, Žák 15, Číhal 14, Řmot a Vařeka po 12, Pekař a Kobza po 1 brance.
15.4.2008 | Jakub Schmalz | Přečteno: 106x

Facebook

Partneři: