St. dorost: TJ Cement Hranice - TJ Tatran Litovel 35:30 (17:12)


St. dorost: TJ Cement Hranice - TJ Tatran Litovel 35:30 (17:12)
Utkání v Hranicích mohlo dost napovědět o dalším vývoji soutěže.

Domácí hrající na jaře vy výborné formě, dali našim hráčům tvrdou lekci v bojovnosti a kolektivním pojetí hry. Ač jsme věděli, že nejde o lehkého soupeře a na zápas se připravovali, skutečnost byla pro nás ukázkou, jak se o prvenství v soutěži nehraje. Soupeř vedl po celé utkání, ve druhém poločase až o 8 branek.
Naši hráči se nedokázali prosazovat v útoku a unáhlenou střelbou dávali bojovně hrajícím domácím Hranicím možnost lehce skórovat z rychlých protiútoků. Při postupném útoku byla naše obrana děravá jako ementál. Který hráč hostí se rozhodl dát gól, tak prostě prošel na brankoviště a vystřelil. Naši brankáři neměli zdaleka svůj den. I když jim obrana moc nepomohla, málokdy dokázali pokrýt i jednoduché střely z dálky. Byla znát nepřítomnost T. Macka (nemoc), který dokáže hráče strhnout a vyburcovat.
Na jeho nepřítomnost se ale nelze vymlouvat. Domácí měli na střídání pouze tři hráče a toho musí kvalitní tým využít a soupeře přehrát fyzicky. Vypadalo to spíš opačně. Pochválit musím F. Sléhu, který snad jediný na obraně dřel, snažil se pomáhat i spoluhráčům. I když schytal množství ran, moc to nepomohlo, protože jeden hráč na celé mužstvo nestačí. V útoku pak příjemně překvapili mladší dorostenci J. Šmíd a M. Konšel, kteří nastříleli dohromady 11 branek. V závěru se rozstřílel i J. Rozsypal. To ale nestačilo a zaslouženě jsme prohráli o 5 branek.
Už po několikáté bych chtěl apelovat na starší a zkušenější hráče, aby se opravdu zamysleli nad svým přístupem ke hře a především tréninkům. Škodí tak jen naší práci trenérů, ale především svým spoluhráčům, kteří hrát chtějí.

Sestava a branky:
K. Dvořák, J. Stricz, M. Sléha
J. Rozsypal 7, J. Šmíd 6, J. Dolák 6, M. Konšel 5, J. Škrabal 3, M. Spáčil 2, F. Sléha 1, P. Linduška, O. Vogl, P. Zapletal, P. Paták
3.5.2008 | Zdeněk Sléha | Přečteno: 134x

Facebook

Partneři: