1. liga mužů: 1.HK Dvůr Králové n.L. - Tatran Litovel 20:15 (13:8)


1. liga mužů: 1.HK Dvůr Králové n.L. - Tatran Litovel 20:15 (13:8)
Bitva o čelo první ligy proti velkému rivalovi ze Dvora Králové Tatranu vůbec nevyšla. Soupeř, vedený někdejším lodivodem Litovle Karlem Hrachou, rozhodl utkání, jak se později ukázalo, již na konci první půle.

Na zápas do Dvora Králové nad Labem se těšili nejen hráči, ale také skalní příznivci našeho klubu během celé jarní části sezóny. V autobuse, zaplněném snad do posledního místečka, panovala skvělá nálada a téměř každý věřil, že by litovelské družstvo mohlo konečně prolomit nezdary ze zápasů ve Dvoře. Náš tým totiž na půdě tohoto soupeře ještě nikdy nezískal  ani bod!!!

Samotné utkání začalo úspěšně pro náš tým, když se hned z prvního útoku prosadil Pepa Pohlmann. To však bylo porpvé a naposledy, co jsme nad soupeřem vedli. Od té doby se do vedení začali dostávat domácí. Dvěma góly stav otočili na 2:1 a tento 1 - 2 brankový náskok si udržovali až do 26. minuty, kdy na ukazateli svítil stav 8:6. Nutno podotknout, že obě družstva vycházela z kvalitní obrany a také z toho, že v brance čarovali dva vysoce nadprůměrní prvoligoví golmani (královedvorský Babčaník a litovelský Baránek). Závěr poločasu však Litovli hrubě nevyšel. Nikdo z hráčů nebyl schopen se prosadit z prostoru spojky, křídla ba ani z hranice brankoviště. Úsek mezi 26. a 30. minutou vyzněl jasně pro domácí 5:1, kdy jediný gól litovelských vstřelil chytrou střelou z poslení devítky Roman Bakalář. Výsledek první půle byl 13:8.

Do druhého poločasu vlétli hráči Tatranu s velkým odhodláním utkání zvrátit na svou stranu. Za prvních 6 minut se podařilo stáhnout manko pouze na tři branky, ale poté rozhodčí vyloučili 3 litovelské hráče a domácí této výhody plně využili. Ve hře 6 proti 3 získali uklidňující šestigólový náskok a kontrolovali utkání. Ve 24. minutě byl stav už 20:13, konečný výsledek pak 20:15.

Ze hry našeho družstva lze vyzdvihnout obrannou fázi hry a velkou bojovnost celého týmu. Tragická však byla hra v útoku, a to hlavně hra spojek. Neskutečně přesně trefovaly domácího brankáře a konstrukci jeho branky. To byl hlavní důsledek toho, že Litovel odjela ze Dvora Králové opět s nepořízenou.

Příští utkání sehraje Tatran proti družstvu Slavia Fatra Napajedla. Srdečně zveme všechny příznivce litovelské házené na poslední vystoupení Tatranu Litovel v této sezóně na domácí palubovce. Utkání se koná v sobotu 10.5.08 v hale ZŠ Vítězná od 17.00.

Sestavy a branky:
        
Dvůr Králové n. L. - Babčaník, Šturma - Černý, Fiodor 8/1, Groh, Hracha ml. 3, Jokl, Kotík, Kulhánek 5, Mareš, Picha, Richtr 2, Vonka 2/2, Zelinka. Trenér: Hracha st.

Litovel - Baránek, Kráčmar - Bakalář 4, Barabáš 1, Číhal, Dolák 2, Hanák 2, Havlíček 3, Macek, Knébl M., Pazdera, Pohlmann 2/1, Schmalz 1/1, Šuba. Trenéři: Sitár, Čtvrtníček. Vedoucí mužstva: Navrátil

Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 9 - 7
Sedmičky: 5 - 3
Červené karty: 0 - 2

Rozhodčí: Vaník, Měšťánek
3.5.2008 | Jakub Schmalz | Přečteno: 135x

Facebook