1. liga mužů: Tatran Litovel - Fatra Slavia Napajedla 35:29 (15:18)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Fatra Slavia Napajedla 35:29 (15:18)
V posledním představení domácím divákům se utkali muži s jedním z nečastějších soupeřů z Napajedel. Po nepovedeném prvním poločase se jim podařil dokonalý obrat a nakonec vyhráli a potvrdili tak domácí neporazitelnost v celé sezóně.

Celé utkání se hrálo v poměrně dobrém tempu a se spoustou branek. Po téměř celý první poločas bylo skóre vyrovnané. Našim hráčům se dařila především střelba ze spojek přes obranu, zatímco hosté se prosazovali průniky na brankoviště, neboť jsme osobně bránili střelce hostů Indráka. Z toho pramenily časté fauly a sedmičky. Hosté si tříbrankový náskok vypracovali až v samotném závěru poločasu.

Po poločasovém "mytí hlav" naši trenéři naordinovali vysunutou obranu 1-2-3, hosté museli zakončovat spíše z dálky a začali dělat chyby. Tím se nám podařilo během pěti minut stav srovnat. Hosté byli ale i nadále útočně naladěni a tak jsme si bezpečný náskok vytvořili až deset minut před koncem. Utkání se již dohrálo v poklidu.

Z napajedelských byl suverénně nejlepším hráčem Michal Indrák, který nastřílel 5 branek ze sedmiček a 8 ze hry. V domácím dresu výborně zahráli Marek Šuba, Jakub Schmalz a Michal Arnoš.

Vzhledem k vítězství Přerova nad Dvorem Králové se o vítězi 1. ligy rozhodne až v posledním kole. Nejlepší výchozí pozici má Přerov, který vede o dva body a hraje poslední kolo právě v Napajedlech. K prvnímu místu Přerovu stačí i remíza. I naše mužstvo má ještě šanci na první místo a to když vyhraje v již zachráněném Jičíně a zároveň Přerov prohraje. Soutěž bychom tak vyhráli při rovném počtu bodů na lepší vzájemné zápasy. Dvůr Králové již na první místo dosáhnout nemůže, neboť má před posledním kolem sice jen o dva body méně, ale horší vzájemné zápasy jak s Přerovem tak Litovlí.

Závěrečné utkání tedy sehrají muži na půdě HBC Jičín B (zálohy extraligového celku) v neděli 18.5.2008 v 17 hodin. Ve stejném termínu se hraje i souboj Přerova v Napajedlech, takže vítěz první ligy ročníku 2007/2008 nebude znám dříve jak v neděli kolem půl sedmé večer.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Kráčmar - Schmalz 8/1, Arnoš 6, Šuba 6/2, Barabáš 4/1, číhal 3, Hanák 3, Pazdera 3, Bakalář 1, Dolák 1, čtvrtníček O. Macek, Šimek Trenéři: Zdeněk Čtvrtníček, Viliam Sitár, masér: Vlastimil Navrátil.

Fatra Slavia Napajedla: Machan, Stojar - Indrák 13/5, Jurásek 5/2, Kašný 4, Závodník 3, Chomič 3, Vrzala 1, Hanel, Odstrčilík Trenér: Štefan Boršický, vedoucí: Jan Hofman.

Žluté karty: 3 - 1
Vyloučení: 5 - 4
Sedmičky: 4/4 - 9/7
Rozhodčí: Novotný J., Petruška T.
13.5.2008 | admin | Přečteno: 135x

Facebook

Partneři: