1. liga mužů: HC Jičín B - Tatran Litovel 28:23 (14:14) AKTUALIZOVÁNO


1. liga mužů: HC Jičín B - Tatran Litovel 28:23 (14:14) AKTUALIZOVÁNO
Muži v posledním kole 1. ligy nezvládli zápas s jičínským B týmem a z boje o titul tak nakonec zůstalo jen celkové třetí místo. Celkově lze však celý ročník v první lize považovat za velmi úspěšný.

V neděli po poledni odjížděli muži k poslednímu utkání sezóny již s vědomím, že na první příčku nedosáhnou. Ale i tak bylo ve hře celkové druhé místo. Zato jičínští, kteří se dlouho pohybovali v sestupových vodách, již měli jistotu záchrany a tak se mohli před domácím publikem ukázat a hrát uvolněně.

To se také potvrdilo ihned po úvodním hvizdu. Domácí se ujali vedení a hráli dobře v útoku i v obraně. Naši hráči nejprve hledali recept na domácí kompaktní obranu. Kolem poloviny první půle se nám podařilo vyrovnat a několika dobrými akcemi jsme se dostali do vedení. Domácí z toho byli lehce překvapeni a tak se nám podařilo zvýšit náskok až na 4 branky. Nicméně jsme opět nezvládli konec poločasu, kdy jsme hráli oslabení o 2 hráče a domácí srovnali.

Do druhého poločasu se přenesl náš herní úpadek z konce toho prvního. Nedařilo se spojkám a především vázla kombinace. Z toho pramenili chyby v útoku a nepřipravená střelba. Křídla se do hry téměř nedostala. Jičínští se opět ujali vedení. Utkání se také přiostřilo a na obou stranách padalo hodně trestů. To zjevně ubíralo sil především našemu celku. Naše herní trápení pokračovalo až do konce utkání, kdy domácí zvýšili svůj náskok až na 5 branek.

Příčiny neúspěchu lze hledat již v sestavě k utkání - především chyběli všechny naše pravé spojky. Dále chyběla disciplinovanost a nápad, hrálo se až příliš na náhodu. Trenéři mohli dát více prostoru hráčům z lavičky, zvláště proto, že hra základní sestavy nebyla dobrá. V našem týmu lze pochválit snad jen Svaťu Kráčmara, který odchytal výborně celý zápas.

Sestava Tatranu:
Kráčmar, Baránek - Barabáš, Číhal, Čtvrtníček O., Dolák, Hanák, Havlíček, Knébl M., Knébl P., Pazdera, Schmalz, Šimek Trenéři: Zdeněk Čtvrtníček, Viliam Sitár, masér: Vlastimil Navrátil.

Přes všechna úskalí děkujeme za podporu našim skalním fanouškům, kteří náš povzbuzovali v hojném počtu po celou sezónu jak v domácím prostředí tak i na všech utkáních venku. Těšíme se na shledanou v novém ročníku první ligy mužů 2008/2009.
19.5.2008 | admin | Přečteno: 116x

Facebook