Gólman Baránek měl napilno v Litovli i Bystřici


Gólman Baránek měl napilno v Litovli i Bystřici
Přinášíme Vám článek, který vyšel o našem brankáři v Olomouckém deníku:
Litovel - V uplynulé sezoně si na nedostatek práce stěžovat opravdu nemohl. Brankář litovelských házenkářů Michal Baránek bojoval o extraligu a zároveň nejvyšší soutěž zachraňoval.

Opora Tatranu totiž mimo první ligy hostovala v extraligové Bystřici pod Hostýnem. Zatímco Bystřice nejvyšší soutěž o bod uhájila, hanácký tým se v první lize musel spokojit se třetím místem. "Fyzicky to bylo dobré. Horší to bylo po psychické stránce," přiznává brankář.

Baránek během víkendu pravidelně střídal obě družstva. "První liga se hrála většinou v sobotu a extraliga v neděli. Snad jen dvakrát se termíny kryly," říká mladý gólman.

V extralize měla přitom Bystřice namále. Pouze jednobodovým rozdílem odvrátila hrozbu baráže.

"Naštěstí jsme ve skupině o záchranu zvládli všechny tři domácí zápasy. O pořadí nakonec rozhodla bonifikace ze základní části," upozorňuje.

Zatímco s Bystřicí byl úspěšný, Litovli extraligovou baráž nevychytal. "Na podzim se nám dařilo mnohem víc. Na jaře jsme měli slabší formu, nebylo to jako první polovině soutěže," přiznává Baránek, který si musel zvykat na odlišnou hru v nejvyšší soutěži. "V extralize jsou střelci na vyšší úrovni. Také rychlost hry je větší," porovnával.

S výkony mladého brankáře byli ale v extraligovém celku nadmíru spokojeni a rádi by ho udrželi. "Zatím není stoprocentně jasné, co bude dál. Probíhají nějaké jednání," naznačil Baránek.

Marek Palatka
23.5.2008 | admin | Přečteno: 149x

Facebook