Do nové sezóny bez brankáře Baránka


Do nové sezóny bez brankáře Baránka
Všechna naše družstva již zahájila přípravu na novou házenkářskou sezónu 2008/2009. Muži s přípravou začali již v polovině července. Tým pro novou sezónu doznal několika změn, tou nejvýraznější je odchod nejlepšího hráče, brankáře Michala Baránka. Trenéry zůstávají pánové Čtvrtníček a Sitár.

Od nové sezóny vchází v platnost pravidla ČSH pro přestupy a hostování hráčů, kdy je zakázáno pro hráče nad 23 let současné hrát za vlastní oddíl a hostovat v jiném oddílu. Pro hráče do 23 let je naopak možnost hostování rozšířena i do nižších soutěží.

V nastalé situaci projevila extraligová Bystřice pod Hostýnem zájem o brankáře Baránka, který v Bystřici hostoval již téměř celou minulou sezónu. Oba týmy se pak na přestupu  mladého brankáře dohodli.

Další jednání proběhla s Uničovem, se kterým se náš klub dohodl na přestupu dlouhodobě hostujícího Marka Šubu a litovelského brankáře Petra Hebermanna, který byl hráčem Uničova v minulé sezóně. Podařilo se také získat na hostování mladého Tomáše Janků.

Naopak jednání s STM Olomouc o přestupu Michala Havlíčka, případně brankáře Martina Malínka nebyla úspěšná, neboť Olomouc má pro nastávající sezónu postupové ambice. Ani jeden z hráčů tak v Litovli hrát nebude.

Dalšími změnami v kádru jsou odchody Romana Bakaláře, který se rozhodl (alespoň v Litovli) ukončit hráčskou kariéru a Marcela Knébla. Trenéři také nemohou počítat s mladým Jakubem Dolákem, který je na hostování v SCM Karviná a nebude moct být uvolňován.

Návrat ze "zálohy" ovšem přislíbili zkušení Roman Müller a Josef Šon. Z dorostu do mužů postoupili Josef Škrabal a Petr Paták. Počítat se dá pro některé zápasy s dorostenci T. Mackem a F. Sléhou.

Tým se tak bude muset vyrovnat s odchodem 3 velezkušených hráč. Brankářskou dvojici bude tvořit S. Kráčmar a P. Habermann.

Příprava družstva probíhá výhradně v domácích podmínkách, především na venkovním hřišti na Sokolovně a ve sportovní hale. Trenéři se nejdříve zaměřili na fyzickou kondici, rychlost a sílu. V další fázi se piluje obrana a sehrávka nově příchozích hráčů se zbytkem týmu.

Vrcholem přípravy bude domácí turnaj O pohár města Litovle 23. srpna. O týden později se muži představí na kvalitně obsazeném turnaji v Třeboni. Herní přípravu doplní několik přátelských utkání s STM Olomouc, Kostelcem na Hané a Karviná SCM. Start sezóny muže čeká 7. září v Plzni. Doma se poprvé představí 13. září proti nováčkovi 1. ligy HCB Karviná SCM.

Přejme našim hráčům a trenérům, aby se povedl start do sezóny a aby zopakovali podobné umístění jako v minulých 2 ročnících.
16.8.2008 | admin | Přečteno: 810x

Facebook