St. dorost: TJ Tatran Litovel - STM Olomouc 28:28 (9:11)


St. dorost: TJ Tatran Litovel - STM Olomouc 28:28 (9:11)
Ve druhém kole jsme přivítali v prvním domácím zápase tým Olomouce, který hrál v loňské sezóně o záchranu. V tomto derby jsme si nepřipouštěli žádné problémy. Skutečnost byla jiná.

Tragický výkon našich hráčů dovolil soupeři, aby nás od začátku přehrával, zejména v obraně, která byla vždy doménou našich hráčů. To co ale předvedli v tomto zápase je trestuhodné a neomluvitelné. Ikdyž jsme se na podobný styl přes týden připravovali, nikdo naše pokyny nedodržoval.
V prvním poločase se k tomu přidala i střelecká nemohoucnost. Skvěle naše hráče vychytával hostující brankář. Hráči se nenechali poradit a stále bezhlavě nastřelovali jeho "semafory". To vyústilo v prohru 1. poločasu o 2 branky.
Do 2. poločasu jsme nastoupili s odhodláním zápas otočit. Místo toho jsme během několika útoků prohrávali o 4-5 branek. Jen díky tomu, že do druhého poločasu nastoupil na spojce M. Konšel z ml. dorostu, se nám podařilo náskok postupně stahovat. Hlavně Matějových 8 branek (z 10 střel) pomohlo k tomu, že se závěr zápasu vyrovnal. Díky vysunuté obraně se nám podařilo dokonce před závěrem zápasu otočit. Místo taktické hry v závěru zápasu jsme opět vyrobili další školáckou chybu v obraně a hosté 7 sec. před koncem vyrovnali ze 7. m. hodu.
Hráči si musí uvědomit, že bez docházky na tréninky a správného přístupu k nim, se může hrát o zcela jiné příčky v tabulce, než na jaké jsme byli doposud zvyklí. Mě osobně mrzí, že někteří hráči dávají přednost svým jiným aktivitám a házená je až na druhém místě. Další hráči pak doslova kašlou na tréninky a vidím je třeba 1x za 14 dní. Jejich výkony pak tomu odpovídají. Záměrně nejmenuji, ale doufám, že ti, jichž se to týká si to uvědomí a svůj přístup přehodnotí.

Sestava a branky: K. Dvořák
M. Konšel 8, J. Rozsypal 6, T. Macek 5, J. Šmíd 3, P. Linduška 3, R. Hejný 1, O. Vogl 1, F. Sléha 1, P. Raška, M. Spáčil, P. Zapletal, J. Anton, J. Čapák

P.S.: Ještě bych se chtěl v tomto utkání zmínit o výkonu rozhodčích. Katastrofální výkon slečny Macharáčkové a Krobotové by měl donutit pány na ČSH se zamyslet nad nasazováním této dvojice rozhodčích do vyšších soutěží. Vždyť ony by nezvládli ani vyrovnaný zápas st. žáků. Nechci tím omlouvat náš výkon. Jejich pískání bylo katastrofální na obě strany. Myslím si, že pouze jméno není zárukou dobrého výkonu.
14.9.2008 | Zdeněk Sléha | Přečteno: 104x

Facebook