1. liga mužů: Tatran Litovel - HCB Karviná SCM 23:26 (12:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HCB Karviná SCM 23:26 (12:14)
Premiéra před domácím publikem nevyšla našemu družstvu mužů. Tým sice hostil nováčka soutěže, ale rozhodně ne nějakého outsidera. Karvinští po celý zápas tahali za delší konec a připravili naše muže o domácí neporazitelnost trvající jeden a půl sezóny.

Karvinské družstvo mladíků (17 - 23 let) se vyznačuje rychlou, technickou a bojovnou hrou. Jediné co jim snad chybí jsou vetší zkušenosti.

Utkání samotné bylo hned od začátku monotónní a jednoznačné. Karvinští hráči si vypracovali několikabrankový náskok, který se jim v podstatě podařilo udržet až do konce. Brankáři na obou stranách předvedli jisté, nadprůměrné výkonu a spoustu pěkných zákroků.

Vcelku se nám povedlo eliminovat rychlá křídla soupeře, Karviná se proto nejvíce prosazovala z čáry brankoviště, kdy spousta akcí končila střelou z pivota nebo odpískanou sedmičkou. Naši střelci se nejčastěji prosazovali ze spojek a z proskoků, na křídla se hra téměř nedostala.

Špatná byla úspěšnost střelby, kdy jsme neproměnili kolem 10 vyložených šancí, což zřejmě bylo důvodem konečného výsledku. Karvinští dokázali vyhrát i přesto, že neproměnili 6 sedmiček.

Perličkou střetnutí byl start Jakuba Doláka, který hostuje v karvinském dresu, přičemž loni hájil barvy našeho klubu.

Po dvou kolech jsme zatím bez bodu, zatímco tabulku bez ztráty bodu vede loni poslední Plzeň a právě nováček z Karviné. Za týden hrajeme další těžké utkání ve Dvoře Králové.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Číhal 5, Schmalz 4, Šuba 4/3, Hanák 3,  Pohlmann 3, Müller 1, Barabáš, Janků, Kuchař, Macek, Šon. Realizační tým: Čtvrtníček Z., Sitár, Navrátil.

HCB Karviná SCM: Adamík, Shejbal - Hanisch 5, Rečičár 5, Monczka 4, Kubis 4/4, Dolák 3, Chudoba 2/1, Vala 1, Kavka 1/1, Aspridis 1, Paclt. Realizační tým: Hudeček, Laclavík.

Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 9 - 8
Červené karty: 1 (přímá) - 1
Sedmičky: 3/3 - 11/5
Rozhodčí: Samek - Horsák
15.9.2008 | Radovan Šimek | Přečteno: 87x

Facebook

Partneři: