Turnaje miniházené Prostějov a Žeravice


Turnaje miniházené Prostějov a Žeravice
Litovelští miniházenkáři zatím drtí konkurenci v blízkém okolí

Našim mladým nadějím už také začal zápasový koloběh 14.9.2008 na turnaji v Prostějově. Do nové sezóny jsme opět jako loni přihlásili dva týmy. První je tvořen hráči ročníku 1998, kteří se již loni na turnajích řadili k tomu lepšímu. Druhý tým tvoří převážně noví hráči ročníku 1999, kteří loňskou sezónu bojovali jako mladší miniházenkáři. Ty ovšem budou doplňovat i někteří starší hráči.

V Prostějově se kluci utkali se soupeři z Kostelce n.H., Senice n.H., Bystřice p.H. a domácího Prostějova. Starší chlapci si bez jakýchkoliv potíží poradili se všemi účastníky turnaje díky poctivé osobní obraně po celém hřišti. Tím nutili soupeře k chybám a tyto chyby pak nemilosrdně trestali. V některých zápasech dokonce přehrávali soupeře jen ve dvou nebo ve třech hráčích v poli. Dobré výkony jak v útoku tak i v obraně podávali všichni hráči. Za nimi pak v brance napravoval chyby spoluhráčů Denis Vařeka.

Mladší hráči odehráli velice slušná utkání. Museli si zvykat na nový způsob obrany, který bychom v této kategorii rádi uplatňovali a z toho pramenily inkasované branky. V útoku se hráči předvedli v dobrém světle, nebáli se vystřelit ani proskočit mezi obránci. Lepšili se zápas od zápasu a věřme, že jim tato stoupající tendence vydrží i nadále.

Výsledky:

Litovel(98) - Senice (26:10); Bystřice p.H. (30:13); Litovel 99 (26:8); Prostějov (26:6), Kostelec

Litovel(99) - Senice (14:19); Bystřice p.H. (6:16); Prostějov (13:10); Kostelec (10:16)

Sestavy:

Litovel (98); Vařeka - Číhal, Kráčmar, Řmot, Zavadil, Žák 1.místo

Litovel (99); Finger, Lakomý, Přikryl, Müller, Večeřa 5.místo



Druhý letošní turnaj hostila vesnička mezi chmelnicemi, Žeravice. V házenkářském světě jsou Žeravice známy spíše díky národní házené, která je od té mezinárodní odlišná. Nyní zde vyrostl úplně nový areál právě pro mezinárodní házenou a to dává jasně najevo, jakou cestou zde chtějí jít.

Turnaje se tentokrát zúčastnilo 7 družstev. Kromě již známých soupeřů Prostějova a Bystřice jsme se zde potkali s STM Olomouc a dvěma týmy domácího oddílu. Naše celky sem dorazili v ještě silnějších sestavách než na minulý turnaj do Prostějova. Do sestavy mezi starší hráče se zařadil další ostrostřelec Matěj Nantl, mezi mladšími se poprvé objevili Jirka Štencl a Radek Chytil. Na postu brankáře nás ještě posílil David Sedlář.

Starší kluci (na turnaji jako Litovel A) zde znovu zářili. Znovu čistou, ale účinnou osobní obranou bránili soupeřům se prosadit, v útočné fázi pak nezáleželo na tom, s jakou obranou vyrukuje soupeř. Snadno přehrávali postavenou i osobní obranu protivníků. Nejlepším střelcem týmu se stal Míša Zavadil s 35 brankami, ale potěšující je, že se další tři hráči přehoupli přes 25 branek. V obraně je pak třeba vyzdvihnout pouhých 44 inkasovaných branek v 6 utkáních. Třešničkou na dortu pak bylo druhé, ještě suverénější vítězství na turnaji.

Jejich mladší kolegové (Litovel B) však také vystrkují tykadla. Na turnaji dokázali znovu pokořit Prostějov, k tomu přidali ještě vysoké vítězství nad domácími Žeravicemi a v dalších třech utkáních pořádně potrápili ostatní týmy. Hlavně v utkání s STM Olomouc se schylovalo k velkému překvapení, kdy se našim povedl první poločas. Olomoučtí utekli z lopaty až ve druhém dějství, když v tom prvním prohráli 8:5 (vedli jsme už 8:3). Kluky musím pochválit za bojovnost a odvážnou hru, ale stále je spousta věcí, na kterých je potřeba pracovat, jako třeba disciplína na hřišti a větší soustředěnost na samotnou hru. Až se nám povede tyto nešvary odstranit, věřím, že můžeme myslet i na lepší umístění než na těchto dvou turnajích. Nejlepším střelcem se stal Jirka Štencl s 26 brankami.

Sestavy a branky:

Litovel A: Vařeka 3 - Zavadil 35, Číhal 31, Žák 29, Nantl 25, Řmot 19, Kráčmar 16. 1.místo

Litovel B: Sedlář 4 - Štencl 26, Finger 13, Přikryl 8, Večeřa 3, Chytil 1 5.místo


Výsledky:

Litovel A - Žeravice A (34:9), Žeravice B (26:4), Bystřice p.H. (29:19), Prostějov (22:1), Olomouc (23:8), Litovel B (24:3)


Litovel B - žeravice A (6:10), Žeravice B (13:2), Bystřice (9:15), Prostějov (11:6), Olomouc (20:13)

Ještě bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří nám úpomohli s dopravou hráčů a hlavně nám vytvořili výborné divácké zázemí. Věřím, že se kluci i díky Vám a Vašemu zájmu budou zápas od zápasu lepšit.
22.9.2008 | Jakub Schmalz | Přečteno: 872x

Facebook