I.liga mužů: Tatran Litovel - Sokol II Prostějov 32:26 (16:12)


I.liga mužů: Tatran Litovel - Sokol II Prostějov 32:26 (16:12)
Po dlouhých třech týdnech se Tatran opět představil na domácí palubovce, když v tradičním hanáckém derby přivítal mužstvo Prostějova. Oba týmy se znají velmi dobře, a tak se diváci mohli těšit na zajímavou podívanou.

Do utkání vstoupila lépe Litovel, tvrdou obranu podpořil také brankář Habermann, který dokázal pokrýt vyložené šance soupeře jak z prostoru brankoviště, tak z rychlých protiútoků. V útočné fázi hrál Tatran zpočátku s lehkostí a klidem a připravoval šance zejména pro Pepu Pohlmanna, který jej zpočátku táhnul střelecky. Ve dvanácté minutě tak byl stav 10:3.

V této fází utkání však Litovel polevila a nechala soupeře náskok snížit. Litovli se přestalo dařit v útočné fázi a chyby trestal soupeř rychlými protiútoky. Poločasový výsledek tak byl již pouze o dvě branky.

Po přestávce pokračoval Prostějov v ukusování náskoku Litovle a po deseti minutách byl náskok již pouze dvoubrankový. Tatran se však dokázal vzchopit a kontroloval třemi brankami v řadě. Prostějov se nechával často vylučovat za nesportovní chování a dával tak Litovli šanci kontrolovat náskok.

V posledních 10 minutách již Tatran kontroloval hru a několika rychlými protiútoky zvýšil svůj náskok. Za předvedený výkon si kromě brankáře Petra Habermanna zaslouží pochvalu celý tým, který zvládl důležité utkání a získal velmi podstatné dva body.

Sestava Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Barabáš 5, Číhal 2, Čtvrtníček 5, Janků 2, Kuchař 3,  Pohlmann 8/2, Sléha, Šimek, Šon 1, Šuba 6/1

Sestava Sokol II Prostějov: Hrubý, Rášo - Bydžovský, Čech, Černíček 2/1, Jurásek, Kosina 7/2, Malina, Mičkal 4/1, Mičola 4, Nevrlý, Třeštík 4

Rozhodčí: Kondělka Adam, Kondělka David
Sedmimetrové hody: 4/3 - 8/4
Vyloučení: 9 - 10
Žluté karty: 2 - 1
Červené karty: 0 - 0
19.10.2008 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 195x

Facebook