Český pohár mužů: Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 28:22 (17:11)


Český pohár mužů: Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 28:22 (17:11)
Fiaskem, podobně jako v předchozích dvou ročnících, dopadlo účinkování družstva mužů v Českém poháru. I zde pokračovaly špatné výkony a herní krize celého týmu.

Český pohár je soutěž, která dává týmům možnost utkat se s méně obvyklými soupeři z jiných soutěží. Všechny prvoligové týmy se účastní od druhého kola, kde nastoupily proti vítězů z kola prvního. Našemu družstvu byl nalosován tým Sokol Nové Veselí, který se v současnosti drží na špici jihomoravské druhé ligy, když zatím ztratil pouze jediný bod.

Muži odjížděli s vědomím nepovedených loňských a předloňských vystoupení v ČP i špatných výkonů v lize, nicméně s odhodláním postoupit. Až na prvních 10 minut, kdy se soupeři "oťukávali", bylo však utkání jednoznačně v režii domácích. Hráči si nepomáhali v obraně, za tou se nechytli gólmani. Ke změně nevedla ani osobní obrana na jednoho ani na dva hráče domácích. Soupeř se lehce prosazoval z pivota, či z proskoků, odpískáno bylo také množství sedmiček. Velkou část utkání jsme opět odehráli v oslabení.

Útočné fázi hráči vyrobili množství nevynucených ztrát míče. Často navíc zakončovali nepřipraveně a alibisticky z dálky ze spojek a ze špatných úhlů z křídel s nulovým efektem. Dá se říct, že vázla souhra, nedokázali jsme obranu domácích příliš přinutit k pohybu a tím k chybám. Výsledkem tak byla již sedmá prohra na půdě soupeřů v letošní sezóně.

Celkové hodnocení: družstvo se nachází v těžké krizi. Příčiny se hledají těžko. Zřejmě chybí výrazná osobnost na hřišti i na lavičce. Odchod Baránka, Bakaláře a Havlíčka se ukazuje jako významné oslabení. Hráči se opakovaně nedokáží poučit ze svých chyb a změnit své špatné návyky. Velice snadno se přizpůsobíme hře soupeře a zcela nám chybí schopnost měnit rytmus hry. Problém není ani tak ve fyzické kondici, ale v psychice.

Sestava Tatranu:
Kráčmar, Sléha M.  - Barabáš, Číhal, Čtvrtníček, Janků, Kuchař, Pohlmann, Schmalz, Sléha F., Šimek, Šon, Šuba, realizační tým: Sitár, Sléha Z.
29.10.2008 | Radovan Šimek | Přečteno: 145x

Facebook

Partneři: