Mladší žáci - Turnaj handball tour - Litovel


Mladší žáci - Turnaj handball tour - Litovel
V neděli 8.3.2009 se ve sportovní hale ZŠ Vítězná v Litovli uskutečnil turnaj série handball tour v kategorii mladších žáků. Klání se vedle domácího týmu Tatranu Litovel zúčastnila družstva Tatran Bohunice, HC Pardubice, Sokol Ostrava a celek Sokola Senice na Hané, který na poslední chvíli nahradil mužstvo HC Zlín, to se několik dní před turnajem odhlásilo.

Na úvod turnaje jsme se střetli se svým rivalem z Bohunic. S tímto soupeřem jsme se již několikrát utkali během loňského i letošního přípravného období a nutno říci, že jsme ani jednou neuspěli. Proto zde byla velká motivace využít domácího prostředí a faktu, že tým Bohunic nepřijel v nejlepším složení, k vítězství. Utkání bylo po celý průběh vyrovnané a rozhodovalo se až v závěru, nakonec jsme si díky bojovnému výkonu a dávce potřebného štěstí připsali v prvním zápase turnaje výhru o jednu branku.

   V následujících střetnutích si náš tým bez problémů poradil s celky Pardubic, ten přijel ve velmi mladé sestavě a Senice. Závěr turnaje patřil souboji o první místo mezi domácími a družstvem Ostravy. Bohužel nás protivník předčil ve všech směrech, nedokázali jsme ubránit urostlé spojky soupeře a nebyli jsme schopni překonat pevnou hráz na ostravském brankovišti.

   Celkově jsme odehráli tři podařená utkání, v útoku jsme se tradičně opírali o hru spojek - Vařeka, Jindra, Baciak, těm usnadňoval úlohu svou černou prací Jan Havran. Bohužel jsme se opět nedokázali výrazněji prosadit z křídla, nutno však říci, že hra křídel byla podstatně lepší než na minulém turnaji. Stále máme velké rezervy v obraně, naštěstí se můžeme spolehnout na oba gólmany - Novák, Ošťádal, kteří opět předvedli svůj dobrý standart. Kaňkou na celkovém dojmu je náš poslední zápas. Většinou platí, že s rostoucím výkonem soupeře roste i vlastní výkon týmu. U našich hráčů je to však naopak, pokud nastoupí proti lepšímu družstvu, zaleknou se a zdaleka nepředvádí to co dovedou. Zde je na místě vyzvednout výkon Marka Baciaka, ten se jako jediný dokázal proti silnému celku Ostravy prosadit, také díky tomu si odnesl jedno z individuálních ocenění, nejlepší hráč turnaje.

   Turnaji dominovalo mužstvo Ostravy, náš tým díky těsnému vítězství v úvodním zápase obsadil druhé místo, oslabené družstvo Bohunic skončilo třetí, mladý tým Pardubic dokázal porazit Senici, tím si zajistil čtvrtou příčku a tým Senice odsoudil k páté pozici.

Výsledky:  
Bohunice - Litovel                    15:16
Pardubice - Senice na Hané      14:11
Ostrava - Bohunice                   25:20
Litovel - Pardubice                    19:12
Senice na Hané - Ostrava          14:22
Bohunice - Pardubice                 23:10
Litovel - Senice na Hané            18:8
Pardubice - Ostrava                  5:22
Senice na Hané - Bohunice        15:28
Ostrava - Litovel                       25:11

Tabulka:    
1. Sokol Ostrava                      94:50         8b
2. Tatran Litovel                      64:60         6b
3. Tatran Bohunice                  86:66         4b
4. HC Pardubice                      41:75         2b
5. Sokol Senice na Hané          48:82         0b

Sestava a branky Litovle:
Novák, Ošťádal - Vařeka 21, Baciak 17, Jindra 11, Havran 7, Hrbček 3, Hudeček 2, Číhal 1, Škobrtal 1, Štýbnar M. 1, Piňos
10.3.2009 | Michal Baránek | Přečteno: 751x

Facebook