1. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové n. L. 33:24 (18:11)


1. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové n. L. 33:24 (18:11)
V utkání 3. kola 1. ligy muži přivítali aktuálně první celkem tabulky ze Dvora Králové. Výborným výkonem a cenným vítězstvím odčinili vysokou porážku z minulého kola a hlavně ziskem 2 bodů se posunuli nad sestupové pozice.

Utkání samotnému předcházel malý ceremoniál, kdy náš dlouholetý organizační pracovník Milan Beňa, který na konci loňského roku ukončil svoji činnost, převzal od vedení oddílu poděkování a velký pohár. Milan Beňa pracoval pro náš oddíl nepřetržitě neuvěřitelných 55 let a nadále vede nádhernou kroniku oddílu.

Utkání mnohem lépe zahájili domácí, po sedmi minutách totiž na ukazateli svítilo skóre 5:0. Zásluhu na tom měla především výborná obrana, kterou výrazně oživil Michal Havlíček, který dosud nehrál pro zranění. Pohoda z obrany se přenesla i do útoku a dávali jsme pěkné branky. Hosté však nejprve ve dvou přesilovkách náskok stáhli, ale ve druhé polovině poločasu našemu týmu chybami dovolili vytvořit si sedmibrankový náskok.

Ve druhém poločase se hosté pokoušeli najít recept na naše útočníky, když zkoušeli několik způsobů obrany. To se však příliš nedařilo. Naši hráči se pohlednými kombinacemi dál dostávali snadno do zakončení a skórovali jednu branku za druhou. Rozdíl byl také v brankářích, domácí Svaťa Kráčmar podal za fungující obranou skvělý výkon, zatímco hostující Babčaník se ze začátku nechytl, a tak lovil ze sítě jeden míč za druhým.

Výhrou jsme se posunuli na 10. příčku tabulky, tedy pryč ze sestupových vod. Ovšem pokud, našim hráčům vydrží forma a nasazení z tohoto utkání, mohli bychom pomýšlet na daleko lepší pozice. Příští utkání sehrají muži v neděli 15. března v 17 hodin v Jičíně.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Kráčmar, Raška - Havlíček 5, Hanák 4, Schmalz 4/2, Číhal 4, Šuba 3/1, Arnoš 3, Bakalář 3, Kyryljuk 2, Barabáš 2, Knébl P. 1, Kuchař 1, Pazdera 1, trenéři:  Čtvrtníček Z., Sitár, vedoucí družstva: Navrátil.

1. HK Dvůr Králové n. L.: Babčaník, Janeček - Groh 7, Picha 5/2, Kastner 4, Zelinka 4, Kulhánek 3, Kotík 1, Cvejn, Černý, Etrich, Fiedor, Jůza, Voňka, trenér: Hracha K. st., asistent: Hracha K. ml., vedoucí družstva: Labský.

Rozhodčí: Martiník - Novotný P.
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 10 - 9
Červené karty: 2 - 1
Sedmičky: 4/3 - 3/2
10.3.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 1146x

Facebook

Partneři: