1. liga mužů: HBC RONAL Jičín B - Tatran Litovel 28:22 (12:13)


1. liga mužů: HBC RONAL Jičín B - Tatran Litovel 28:22 (12:13)
Litovelští házenkáři se pokoušeli o zisk prvních venkovních bodů v sezóně, ale ani v Jičíně se nepodařilo úkol splnit.

Naši hráči, nažhavení po vysokém domácím vítězství nad lídrem tabulky, startovali na půdě ambiciózního mladého týmu HBC RONAL Jičín B. Tento tým je tvořen převážně mladými hráči, kteří se po přechodu z juniorské kategorie do mužů neprosadí do extraligového A týmu a získávají zkušenosti v 1. lize.

Samotný zápas se hrál ve slušném tempu, oba soupeři vycházeli z poměrně kvalitní obrany. Celý první poločas byl ve znamení zvratů. Rozdíl ve skóre však nenarostl více jak na dvě branky. Zpočátku jsme dotahovali těsné vedení domácích, ale od poloviny 1. poločasu se karta zcela obrátila a dotahovat museli domácí. Po první třicetiminutovce to se ziskem bodů vypadalo nadějněji pro náš tým, neboť na ukazateli svítilo skóre 12:13.

Po přestávce hráli naši hráči nejprve velmi zodpovědně, ovšem pak se roztočil kolotoč vyloučení na obou stranách a osud utkání vzala do rukou paní štěstěna. Rozhodovalo každé zaváhání a nutno říci, že tím kdo zaváhal, jsme byli my. V době, kdy jsme mohli Jičínu odskočit na rozdíl snad až pěti branek, se nám nepodařilo proměnit několik vyložených šancí a v obraně se nám začala otevírat okénka. Když pak některá okénka přerostla ve výkladní skříně, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Jičín si vypracoval až čtyřbrankové vedení, které do konce zápasu ještě navýšil.

Zlomený celek litovelských s tím již nedokázal nic udělat. Konečný stav 22:28 z našeho pohledu byl až příliš krutý, protože jsme odehráli dobré utkání. Z jednotlivců nikdo příliš nevyčníval, družstvo hrálo konečně jako celek, snad jen střelecky mírně vyčníval Kyryljuk.

Do konce sezóny odehrajeme ještě tři venkovní zápasy, z toho dva se soupeři v sestupovém pásmu, které budou velice důležité v konečném bodovém součtu. Příští zápas mužů se však uskuteční na domácí půdě, ale až v sobotu 28. března v 17.00 (neboť tento víkend je reprezentační pauza). Soupeřem bude nebezpečný celek Napajedel, na jehož půdě jsme na podzim podlehli 32:29.  

Sestavy a branky:
HBC RONAL Jičín B:  Soukup, Coufal - Hošic 5, Šulc 4, Jakl 3, Jetleb 3, Kolomazník 3, Chyba 2, Novotný 2, Rychna 2, Boháček 1, Chýlek 1, Šebek 1, Mareš, trenér: Kůta.

Tatran Litovel:  Kráčmar, Raška - Kyryljuk 6/3, Schmalz 4, Barabáš 3, Šuba 3, Číhal 2, Hanák 1, Havlíček 1, Janků 1, Kuchař 1, Bakalář, Čtvrtníček O., Pohlmann trenéři: Čtvrtníček Z., Sitár, masér: Navrátil.

Rozhodčí: Štrébl - Zych
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 7 - 11
Červené karty: 2 - 1
Sedmičky: 1/0 - 3/3
18.3.2009 | admin | Přečteno: 790x

Facebook