1. liga mužů: Tatran Litovel - Fatra-Slavia Napajedla 28:27 (13:12)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Fatra-Slavia Napajedla 28:27 (13:12)
Diváci v litovelské sportovní hale byli svědky skutečného derby dvou moravských zástupců první ligy. Soupeři se střídali ve vedení a rozhodovalo se až v dramatické koncovce, kdy šťastnější byli domácí.

Podzimní zápas v Napajedlech bylo dlouho vyrovnaný, ovšem za delší konec povětšinou  tahali hosté. Naši se dostali do krátkého vedení jen při přesilovce v druhém poločase, ale větší náskok jsme si nevytvořili a tak domácí závěrečným náporem nakonec zvítězili o tři branky. Hráči tak chtěli tuto prohru napajedelským oplatit.

Začátek utkání byl hodně nervózní, žádný z týmů nechtěl dělat chyby. Tempo na obou stranách nebylo velké a hra byla rozkouskovaná. Soupeři se asi do dvacáté minuty přetahovali o vedení v utkání, ale pak se naši hráči dostali až do 4 brankového vedení. Hosté předváděli hru na jednoho hráče, Indrák dal za poločas 7 branek. Litovelští se spíše prosazovali kombinací na brankovišti, z nichž pramenily sedmičky, které s přehledem proměňoval Kyryljuk. Škoda nezvládnutého závěru poločasu, kdy se hosté střelecky dotáhli na jedinou branku.

Po přestávce domácí trenéři zvolili osobní obranu na nejlepšího hráče hostí, což se nejprve dařilo a rozdíl ve skóre se opět natáhl na 4 branky ve prospěch domácích. Po deseti minutách však hosté začali využívat zaváhání domácí obrany a technických chyb a dostali se na střeleckou vlnu. Naopak my jsme hráli staticky a nikdo nechtěl brát zodpovědnost na sebe. Hosté tak vyhráli prostřední desetiminutovku 8:2 a rázem vedli o dvě branky. Naštěstí se střelecky chytili Schmalz s Bakalářem a tři minuty před koncem bylo srovnáno. Drama vrcholilo a již to vypadalo na remízu, ale dobře připraveným a dobře načasovaným útokem pár sekund před koncem vstřelil David Barabáš vítěznou branku pro Litovel. Litovelská hala bouřila a hosté ještě stihli rozehrát, ale ohrozit domácí branku již nestihli.

Důležitou výhrou jsem se opět vzdálili soupeřů na sestupových místech již na tři body. Rozhodnuto však zdaleka není. Příští utkání sehrají muži opět na domácím hřišti již tuto sobotu proti TJ Náchod. Pak následuje velikonoční pauza a potom důležité utkání v Prostějově.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel:  Kráčmar, Raška - Kyryljuk 10/5, Schmalz 5, Hanák 4, Bakalář 3, Barabáš 3, Havlíček 1, Kuchař 1, Štěpnica 1, Arnoš, Březina, Číhal, Šuba, trenéři: Čtvrtníček Z., Sitár, vedoucí: Navrátil.

Fatra-Slavia Napajedla: Machan, Možný, Stojar - Indrák 11/4, Kašný 4, Zmeškal 4, Odstrčilík 3, Závodník 3, Chomáč 2, Jurášek, Žák,  trenér: Boršický, vedoucí: Hofman.

Rozhodčí: Novotný J. - Petruška
Žluté karty: 4 - 2
Červené karty: 0 - 0
Vyloučení: 6 - 4
Sedmičky: 5/5 - 4/4
2.4.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 781x

Facebook

Partneři: