Mladší dorost: HK Královo Pole - Tatran Litovel 28:23 (15:12)


Mladší dorost: HK Královo Pole - Tatran Litovel 28:23 (15:12)
Ve dvacátém kole soutěže jsme zajížděli k soupeři, který byl na sestupovém místě tabulky. Bohužel náš výkon nestačil na soupeře a body jsme nechali v Brně.

V podzimní části /9-té kolo/ jsme doma porazili tohoto soupeře 37 : 25 (21 : 9) a tehdy litovelští příznivci házené vytýkali vedení družstva, že si v zápasu proti "takovému" soupeři nezahrála dost lavička.  Nyní v Brně jsme hráli oslabeni cca o tři hráče základu, mimo jiné, že prioritu tohoto kola dostalo družstvo staršího dorostu pro utkání ve Vsetíně. Proto se do základní šestky utkání v Králově Poli postavili hráči lavičky.

     První poločas  byl  docela vyrovnaný, rozdíl skóre až na malou výjimku byl v rozmezí dvou až tří  branek vesměs k dobru soupeře. Výbornou obranou a střeleckou úspěšností zde působil J. Albrecht. Dalším hráčem k  pochvale za tuto část hry byl J. Sléha. Celkově bylo znát na našem družstvu, že pokulhává tvorba hry a obrana není důsledná. Dosavadní výsledek byl větším podílem individuálních přístupů jednotlivých hráčů.

     Druhý poločas byl  jednoznačně v režii soupeře. Přehrával nás lepší koncepcí hry a výraznějším nasazením. Celkový nepříznivý výsledek se nepodařilo zlomit ani příjezdem M. Konšela ze Vsetína, který za svého cca 15. minutového působení vstřelil 4 branky, přestože na něj soupeř hrál osobní obranu.

     Celkově zde výrazně chyběla tvorba hry středové rozehrávky, která zde byla delegována na J. Gottfrieda. Jemu, jako nejzkušenějšímu hráči, navíc tentokrát nesedla střelba přes obranu (15/5) a jeho množství technických chyb bylo bohužel největší. Rozhodně není na místě spekulovat, že toto hodnocení rozehrávky bylo důvodem prohry. Mladší hráči, kteří mají navazovat na rozehrávku, nemají zažité základní činnosti u herních systémů v útoku ani v obraně.  Zde je pro ně úkol pro tréninkové jednotky k maximálnímu nasazení, soustředění a hlavně k  pravidelné účasti. V celém zápasu se nám podařilo neproměnit 6 vyložených střeleckých pokusů na branku soupeře.

Nepřítomni v zápase:  Janáček ??, Hlavinka a Aleš omluveni, Šmíd a částečně Konšel  /zápas staršího dorostu ve Vsetíně/.

Sestava/branky: Gottfried 5, Albrecht 4, Konšel 4, Sléha J. 3, Milo 3, Robenek 2, Navrátil 1, Dokládal 1, Šmoldas.

Brankař: Krejčí

Trenér Zmund Karel Ing., vedoucí družstva Macek Jiří
7.5.2009 | Jiří Macek | Přečteno: 1099x

Facebook

Partneři: