Novým trenérem mužů je Lubomír Krejčíř


Novým trenérem mužů je Lubomír Krejčíř
Na pondělní schůzce družstva mužů a starších dorostenců byl vedením oddílu představen nový trenér mužů. Není ním nikdo jiný než dlouholetý trenér DHK Zora Olomouc Lubomír Krejčíř. Asistentem mu bude litovelský Zdeněk Sléha.

Dosavadní trenér Zdeněk Čtvrníček u družstva skončil ze své vůle a dává si od trénování pauzu. Asistent Viliam Sitár bude nadále v klubu trénovat mládež. Oběma patří dík za minulé tři sezóny u družstva mužů.

Jak možná víte z tisku, Krejčíř byl po prohraném finále ženské interligy odvolám z lavičky olomouckého klubu, čímž se stal velmi žádaným na trhu s trenéry. Kromě nabídky z našeho klubu zvažoval i další příležitosti u družstev žen i u mužů.

Dvaapadesátiletý Mgr. Lubomír Krejčíř patří k nejlepším a nejuznávanějším trenérům v Česku. Většinu trenérské kariéry prožil u družstev žen, ale jak uvedl, předtím trénoval mužské týmy 15 let.

Před 10 lety převzal po zesnulém Janu Gogolovi olomoucký dámský tým, který dovedl k několika mistrovským titulům a vystupování v evropských pohárech. Mimo to se věnuje také pedagogické práci na Fakultě tělesné kultury UP Olomouc. Zkušenosti má také s vedením reprezentace žen.

Z vrcholového profesionálního týmu nyní přichází do zcela jiné situace - k neprofesionálnímu týmu, který v letošní sezóně bojoval o záchranu v 1. lize mužů. Jeho cílem je jednoznačně umístění v horní polovině tabulky s možným atakem předních pozic. Poukázal totiž na naše výborné výkony v předešlé sezóně 2007/2008. Od té doby však v týmu došlo k řadě změn.

Hned na první schůzce představil plán přípravy na novou sezónu. Ta začne již v polovině června testování fyzické kondice. Poté bude následovat třítýdenní přestávka a 20.7. bude zahájena letní příprava se 4 tréninky týdně. Součástí přípravy by mělo být soustředění v Polsku nebo v domácích podmínkách a několik turnajů a přátelských utkání. Příprava bude probíhat společně pro muže i starší dorostence, tak aby byl zajištěn dostatečný počet hráčů na trénincích, na který je Krejčíř zvyklý.

Přejme novému trenérovi, realizačnímu týmu i hráčům mnoho úspěchů ve společné práci!
8.6.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 2118x

Facebook

Partneři: