Krejčíř: Litovel? Na tu se těším moc (převzato)


Krejčíř: Litovel? Na tu se těším moc (převzato)
Nejen výbornými výsledky se snaží olomoucká házená zaujmout fanoušky. Navzdory stříbrné sezoně byl odvolán trenér Lubomír Krejčíř, který po pár týdnech uvažování převzal tým mladších dorostenek. Tím ale škatule neskončily. V pondělí byl na klubovém webu ohlášen jeho příchod k prvoligovým mužům Tatranu Litovel. Ty by chtěl nasměrovat do horní poloviny tabulky a z angažmá v městě házené i dobrému pivu zaslíbeném má radost: "Těším se moc. A pivo? Litovel určitě patří k mým nejoblíbenějším," směje se zkušený kouč.

Po vašem nuceném odchodu od prvního družstva Zory to vypadalo, že se ujmete ve stejném klubu mladších dorostenek. A najednou byl z ničeho nic ohlášen váš příchod k mužům Tatranu Litovel. Jak se to vlastně seběhlo?
Měl jsem se rozhodovat mezi jedním a druhým a v určité fázi jsem se rozhodl zůstat u té ženské složky. Ale v momentě, kdy jsem to udělal, tak jsem si uvědomil, že bych rád působil u dospělých. V tu chvíli mě kontaktovali zástupci Litovle, nechtěl jsem ale rušit původní závazek. Trochu mě ale také vyhecovalo tvrzení, že bych si měl odpočinout, které ovšem nevzešlo z mých úst. Po opakovaném telefonátu zástupců Litovle jsem nechal na obou klubech, aby se dohodly.

Výsledkem tedy je, že budete u obou kategorií?
Ano, bude to tak.

Jak dlouho probíhalo jednání s Litovlí?
Začalo už v době, kdy jsem viděl zkrabacené čelo pana inženýra Růžičky (předseda DHK Zora - pozn. red.). To bylo v únoru a já jsem se začal připravovat na to, že by to mohlo dojít ještě dále. Pak přišla prohlášení o tom, že když se dostaneme do finále, tak budu u družstva pokračovat. Přiznám se, že tím jsem se nechal trochu ukolébat. Když se pak po sezoně Litovel znovu naléhavě ozvala, tak jsem zavolal na klub zda budu u žen pokračovat i nadále a k mému překvapení mi bylo sděleno, že nikoliv. A pak se odehrálo to, co už asi znáte.

S jakými ambicemi do Litovle půjdete?
Ambice se určitě budou odvíjet od kádru a od toho, jak se ho podaří připravit. Nesledoval jsem v poslední době tolik mužskou házenou, ale mám nějaká videa a z nich budu čerpat. Za připravenost hráčů a vedení tréninků pak samozřejmě jako trenér budu odpovídat já, ale rád bych, aby sestavení týmu bylo naším společným cílem i s vedením klubu. Rád bych se s týmem pohyboval v první polovině tabulky, bude to ale záležet na jeho složení.

Litovel je házenkářské město, handball je zde sportem číslo jedna, jak se těšíte na takové prostředí?
Na to se těším moc. Hala bývá na každé utkání plná, k tomu velký zájem veřejnosti. Velmi mě potěšilo i přijetí, jakého jsem se dočkal u hráčů na pondělní první schůzce.

V minulosti jsme se několikrát bavili o specifikách, jaká provázejí vedení žen v kolektivních sportech. Jak se těšíte na drsnější mužskou šatnu, kde se nemusíte tolik bát zařvat?
Tak já jsem uměl svým způsobem zařvat i na děvčata. Ale určitě to bude jiné. I proto budu spolupracovat s bývalým trenérem Zdeňkem Čtvrtníčkem, který je můj bývalý spoluhráč i svěřenec. Jsem moc rád, že se o tom budeme moci spolu pobavit.

Vy jste v minulosti už u mužské složky působil. Kdy to bylo?
Shodou okolností jsem končil u mužů právě když tam byl Zdeněk Čtvrtníček, to bylo tuším v roce 1987 u áčka Pozemních staveb. I když pak jsem ještě dvě sezony trénoval béčko.

Jestli dobře počítám, tak je to pro vás návrat po dvaceti letech?
No vidíte, je to vlastně přesně dvacet let. (smích) I když vlastně v sezoně 98/99 jsem měl jednu sezonu podobnou situaci jako teď, kdy jsem vedl mladší dorostenky a k tomu i muže.

Když se vrátím ještě k Zoře - dovedete si představit, že byste se mohl jednou vrátit k áčku nebo už jsou spálené všechny mosty?
Teda ještě nezačal pořádně Libor (Malínek, nový trenér Zory - pozn.red.) a vy už se mě ptáte na tohle. (smích) Kdysi tu byla představa pana Dobeše, který klub vedl, aby se střídali vždy po třech letech dva kvalitní trenéři s tím, že jeden by byl vždy u mládeže. Byla to i moje představa, bohužel ji zhatila smrt Honzy Gogola. Takže se to vyvinulo tak, jak to bylo donedávna. V podstatě všichni trenéři v Zoře mi prošli rukama při školeních a Libora jsem si připravoval jako svého nástupce. Já určitě nemám nic proti klubu, naopak si myslím, že funguje výborně. Ale nelíbil se mi způsob, jakým jsem ho opustil. Liborovi samozřejmě přeju vše nejlepší a mezi námi se vůbec nic nemění.

Autor: Miloslav Jančík

Přezvato z webu olomoucstred.naseadresa.cz
http://olomoucstred.naseadresa.cz/cz/s176-detail-zpravy/Olomouc-centrum/c809-Sport/n2383-Krejcir-Litovel-Na-tu-se-tesim-moc
10.6.2009 | admin | Přečteno: 1195x

Facebook

Partneři: