Osmifinále ČP: Tatran Litovel - TJ Košutka Plzeň 27:29 (8:14)


Osmifinále ČP: Tatran Litovel - TJ Košutka Plzeň 27:29 (8:14)
Muži nezvládli osmifinálový zápas Českého poháru na domácí palubovce, když předvedli proti soupeři stejné výkonnosti hodně odevzdaný výkon, především v prvním poločase.

Los osmifinále k nám byl opět příznivý, když jsme jako soupeře dostali Košutku Plzeň, která má po polovině 1. ligy stejný počet bodů jako náš celek. To dávalo spolu s domácím prostředím a vidinou hrát v příštím kole proti Zubří dobrou motivaci a naději pro úspěch. Proti tomu byla snad jen nepříznivá bilance předchozích vzájemných utkání 0:3.

Výkon našeho týmu byl však od začátku utkání až překvapivě špatný a bojácný. Útočná hra byla naprosto bez pohybu, bez nápadu, jako by se hráči obránců soupeře báli. Z toho pramenila zoufale špatná střelba a množství technických chyb a nedůrazná obrana.  Naopak soupeř působil jako vyspělý celek s dobrou organizací hry, který zkušeně čekal na naše chyby. Po poločase proto hosté vedli zaslouženě o 6 branek.

Ve druhém poločase byl náš výkon přece jenom o něco lepší, ne však natolik, aby stačil na zlikvidování ztráty z prvních 30 minut. V závěru jsme mocně dotahovali, ale když už se chystalo ke zvratu, o šanci na úspěch nás připravila opět vlastní nedisciplinovanost.

"Zklamání. Jedním slovem zklamání z výkonu našich hochů v tomto utkání," hodnotí pragmaticky utkání trenér Lubomír Krejčíř. "Očekával jsem odvážný, odhodlaný výkon a snahu porvat se o dobrý výsledek a postup do čtvrtfinále ČP. Ale opak byl pravdou," dodává.

"Nejen spousta nemocí a zranění, ale především opakované projevy nedisciplinovanosti jsou brzdou v zlepšování výkonů a výsledků našeho družstva," hodnotí Krejčíř celou podzimní sezónu.

Po utkání nebyl zklamaný jen trenér, ale celá litovelská házenkářská veřejnost, která už doufala v možné utkání roku - prestižní čtvrtfinále proti Zubří - s Michalem Baránkem v brance a dalšími hvězdami extraligy v sestavě.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Šuba 6, Štěpnica 5, Číhal 4, Barabáš 3, Macek 2, Kyryljuk 2, Kuchař 2, Pohlmann 2, Čtvrtníček 1, Schmalz, Zapletal, trenér: Lubomír Krejčíř.

TJ Košutka Plzeň: Kuděj - Danielka 7, Mezek 6, Jurina 5, Matoušík 4, Václavík 3, Žilák 3, Čiviš 1, Florián, Procházka, trenér: Radomír Matoušík.

Sedmičky: 2 - 2
Žluté karty: 1 - 2
Vyloučení: 6 - 5
Rozhodčí: Novotný Jiří - Radová Daniela
Diváků: 207
2.12.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 1221x

Facebook

Partneři: