1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Košutka Plzeň 35:27 (16:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Košutka Plzeň 35:27 (16:13)
Pěkné jarní počasí a atraktivní utkání přilákalo do litovelské sportovní haly spoustu diváků. Výkony obou týmů to jen potvrdily. Navíc se z vítězství radovali domácí, když poprvé dokázali Košutku porazit a připsali si důležité 2 body do tabulky 1. ligy.

Celý tým se na utkání připravoval delší dobu, jednoznačným cílem bylo prolomit mizernou bilanci 0:4 s tímto soupeřem.

Tato příprava se vyplatila. Hned od počátku se dařilo bránit velezkušeného tvůrce hry hostů Matoušíka vysunutou obranou, která někdy přecházela až v osobní obranu. Obrana hostů se vyznačovala vysokými hráči na všech postech i jejich dobrým pohybem. To nám zprvu dělalo problémy, ale i tak jsme se dokázali prosazovat, především ze spojek. Pěkně se zdálky prezentovali Schmalz, Štěpnica i Pohlmann. Nejplatnější však byl Jirka Mičola, který platil svou rychlostí a obratností a dokázal se prosazovat do nezformované obrany. Poločasové vedení o 3 branky bylo už celkem nadějné na dobrý výsledek.    
  
Druhý poločas zprvu nepřinesl žádnou viditelnou změnu do obrazu hry. Našim hráčům se několikrát se povedla spolupráce s pivoty, střelecky se prosadila taky křídla. Ještě 9 minut před koncem byl rozdíl skóre jen 2 branky v náš prospěch, ale závěr utkání patřil jednoznačně našim hráčům. Petr Orság v brance předvedl několik vynikajících zákroků a dařil se přechod do rychlého útoku. Čtyřmi rychlými góly jsme odskočili a to rozhodlo o výsledku utkání. Hosté ještě zkoušeli dokonce hru bez brankáře, ale ani to nevedlo k úspěchu, naopak Marek Šuba přidal soupeři gól přes celé hřiště do prázdné brány.

Celkově to bylo povedené utkání ve všech směrech. "Hráči potvrdili formu z posledních utkání a dokázali se vyvarovat rozsáhlejším výkonnostním výpadkům," vyjmenoval důvody výhry trenér Krejčíř. "K tradičně spolehlivé hře Kuby Schmalze se přidal znovu Michal  Štěpnica, opakovaně kvalitní je hra Jirky Mičoly a Davida Barabáše. A konečně skončilo trápení Marka Šuby," vyjmenoval nejlepší hráče svého týmu domácí trenér.  

Hráčům určitě k dobrému výkonu pomohla i výborná divácká kulisa, na utkání si našlo cestu na 270 diváků, což je litovelský divácký rekord za několik posledních let.

V týmu je teď pohoda a všichni se mohou soustředit na další utkání již tuto sobotu 27. března v Náchodě. Východočeši jsou momentálně hratelným soupeřem, ale doma příliš body neztrácejí.  


Sestava a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Orság - Štěpnica 6, Schmalz 6/1, Mičola 5/1, Šuba 5, Barabáš 4, Kuchař 3, Hanák 2, Pohlmann 2, Macek 1, Sléha F. 1, Čtvrtníček.

TJ Košutka Plzeň: Kuděj, Ševčík - Čiviš 5, Žilák 4, Friedrich 3, Končel 3, Mezek 3, Jícha 2, Matoušík 2, Uhlář 2, Procházka 1, Janoušek.

Sedmičky: 5/3 - 0/0
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 1 - 7
Rozhodčí: Kramoliš - Paululik  
Diváků: 267
23.3.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1391x

Facebook

Partneři: