Prvoligový tým Tatranu Litovel se připravuje na novou sezónu


Prvoligový tým Tatranu Litovel se připravuje na novou sezónu
Družstvo zahájilo již koncem července společně s dorostem fyzickou a herní přípravu pod vedením nového trenéra Zdeňka Sléhy a asistenta Libora Šmída. Nadcházející domácí turnaj však bude pro tým první herní prověrkou, neboť 1. liga letos začíná až 25. září.

Představme si změny, které doznal samotný kádr. Nejvýraznější změnou je návrat Michala Baránka z dvouletého působení v extralize (Bystřice p.H., Zubří), z kterého si přinesl stříbrnou medaili. Dalším příchozím je mladý Jan Šmíd, který loni hrál za náš dorost, ale především za muže TJ Šumperk. Pozitivní je také zdravotní stav obou dlouhodobě zraněných hráčů - Michal Havlíček i Jiří Číhal se postupně dostávají do dobré formy.

Další předpokládaný návrat se však nekoná - Jakub Dolák po ukončení studia v Karviné, kde hrál za juniorku, dal přednost nabídce Cementu Hranice a  vynutil si přestup. Týmu  také opustili loni hostující hráči ze Zubří - Jirka Mičola, Petr Orság, Michal Štepnica a Jakub Malina.

Do družstva mužů se zapojili také mladí hráči, kteří přišli z dorostu - Marek Sléha, Jakub Rozsypal, Milan Spáčil, Jan Čapák, po pauze se vrací Josef Škrabal a Petr Zapletal

Kádr bude přes velké množství změn celkem početný, ovšem velice mladý a o něco méně zkušený než loni. Přejme jim, aby tento hendicap převýšili svojí rychlostí, dravostí apod. Především mladí hráči navíc dostanou příležitost získávat další herní zkušenosti  také  v obnoveném "B" týmu mužů.

Po domácím turnaji (21.8.) bude následovat turnaj a soustředění v Polsku (4-7.9.) a také několik přátelských utkání. První ligu letos zahájíme dvěma domácími zápasy - 25.9. proti Kostelci na Hané a 2.10. proti Karviné jun.

Širší kádr mužů (A i B tým):
Brankáři:  Michal Baránek, Sléha Marek, Habermann Petr, Kráčmar Svatopluk

Křídla:  David Barabáš, Petr Zapletal, Milan Spáčil, Radovan Šimek, Marek Šuba, Michal Havlíček, Jakub Rozsypal, Tomáš Fojtaník

Spojky:  Josef Pohlmann, Tomáš Macek, Jiří Číhal, Jan Šmíd, Jakub Schmalz,Ondřej Čtvrtníček, Matěj Konšel, Josef Škrabal, Jan Čapák

Pivoti: Filip Sléha, Zdeněk Kuchař, Tomáš Hanák
18.8.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1147x

Facebook

Partneři: