1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Košutka Plzeň 29:26 (14:15)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Košutka Plzeň 29:26 (14:15)
Kvalitní házenkářské utkání přinesl souboj 6. kola první ligy mužů, ve kterém se střetl náš celek s dosud vedoucí Košutkou Plzeň. Ve vyrovnaném utkání rozhodovaly maličkosti a vítězství nás vyhouplo na 3. místo tabulky.

Plzeňským tým zatím předvádí v soutěži dobré výkony, z 5 utkání prohrál jedinkrát na horké půdě v Náchodě. Jejich hra se opírá především střelce Danielku a matadora Matoušíka.

Domácí celek je také na vítězné vlně a forma jde nahoru. Za Michala Baránka, který ještě není stoprocentně fit po zranění v minulém utkání, musel zaskočit Petr Habermann. Kvůli nemoci chyběl také Jakub Schmalz, a tak všichni byli v očekávání jak si celek poradí bez těchto tahounů mužstva.

Utkání zahájili lépe hosté když se rychle ujali vedení 5:2. Pak se však začal dobře prosazovat T. Macek, který svým dobrým pohybem platil na urostlé obránce soupeře. Rychle se nám  podařilo rozdíl skóre stáhnout i díky výborným zákrokům P. Habermanna v brance. Byla to především střelba spojek, která nadále posouvala skóre na obou stranách kupředu. Do střelecké listiny se výrazněji zapsali ještě M. Konšel a J. Pohlmann a na druhé straně zmiňovaný Danielka. V poločase hosté vedli o jedinou branku.

Po přestávce pokračovaly oba celky v pěkné házené opírající se o hru spojek. Dvěma góly J. Číhala jsme se brzo ujali vedení, ale soupeř dokázal vždy až do 10. minuty druhého poločasu na naše góly odpovídat. Dobře fungovala také naše obrana a nedávala protihráčům moc příležitostí jednoduše skórovat. To bylo důležité pro blížící se závěr utkání. Díky tomu jsme si dokázali postupně vytvořit 3gólový náskok a ten bezpečně udržet až do konce, ačkoliv hráči soupeře rozhodně nerezignovali. Konto soupeře v závěru utkání opět nejvíce zatížili Macek s Pohlmannem.

Výborný výkon celého týmu dokázali ocenit posledních minutách i téměř tři stovky diváků potleskem ve stoje a všichni si vychutnávali povedené vítězství. Celý tým ukázal, že je v dobré formě a může utočit na přední příčky letošní první ligy.

To může potvrdit v příštím utkáním v Ostravě, která je zatím poslední, ale odehrála v domácím prostředí teprve 2 utkání. Utkání se odehraje v neděli 14. listopadu ve 13 hodin odjezd autobusu je naplánován i pro fanoušky na 10 hodin od Sokolovny.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Sléha M. - Pohlmann 8/2, Macek T. 7, Číhal 4, Konšel 4, Barabáš 2, Havlíček 1, Kuchař 1, Sléha F. 1, Šmíd 1, Čtvrtníček, Hanák, Knébl M.

TJ Košutka Plzeň: Misař, Slavík - Danielka 8/2, Liška 4, Matoušík 4, Janoušek 3, Valenta 3, Friedrich 2, Končel 1, Uhlář 1, Žilák.

Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 6 - 2
Sedmičky: 2/2 - 3/2
Diváků: 285
9.11.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 969x

Facebook

Partneři: