1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Nové Veselí 33:26 (13:10)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Nové Veselí 33:26 (13:10)
Velmi kvalitní a pohledné utkání přinesl souboj 8. kola první ligy. Do litovelské sportovní haly zavítal celek Sokola Nové Veselí včetně svých příznivců. Ve výborné atmosféře domácí borci předčili svého soupeře a vyhoupli se do čela prvoligové tabulky.

Novoveselský celek letos jistě nebude chtít skončit opět v sestupovém pásmu a potvrzuje to svými výkony. Tým, který je známý svou rychlou házenou trochu překvapivě v minulém kole porazil Bystřici pod Hostýnem rozdílem 10 branek. Domácí celek má však momentálně výbornou formu, kterou nemohla narušit ani středeční prohra v poháru s extraligovou Třeboní.

V litovelské brance se po zranění opět na domácí palubovce představil Michal Baránek, který musel od první minuty společně s obranou čelit důraznému náporu hostů. Naši střelci si naopak těžko hledali dobré pozice pro zakončení, a tak hosté vedli v 15. minutě 9:5. Vysoké herní tempo, které nastolili hráči Nového Veselí, přineslo sérii našich vyloučení, které jsme však víceméně ustáli. V útočné fázi došlo k výraznému oživení až po příchodu mladíků Konšela a Šmída, kteří rozehráli svůj střelecký koncert. Výborně je doplňoval na rozehrávce Macek a skóre se začalo pozvolna otáčet. Sérií 8 gólů v řadě se našim hráčům povedl dokonalý obrat v utkání a do kabin se šlo za stavu 13:10.

Po přestávce se hra vyrovnala a dlouho se rozdíl skóre držel na 2 - 3 brankách. V obraně jsme nechávali hráčům hostů až příliš prostoru na střelbu a ti se nemýlili. Vysokému hernímu tempu se nám dařilo čelit střídáním obrana-útok a ve střední části druhého poločasu jsme byli opět pány na hřišti. 7 minut před konce už svítilo na ukazateli skóre 28:19. Závěr utkání opět přinesl několik našich vyloučení a dokonce asi půlminutové oslabení 3 na 6. O výsledku však už nebylo sporu a domácí tým si zaslouženě připsal další výhru.

Výborný výkon předvedli tentokrát naši mladíci na spojkách - Konšel se Šmídem a Mackem. Střelecky se také dokázal prosadit dobře hrající Hanák. Velký kus práce v obraně zastali především Čtvrtníček, Kuchař a Knébl. V týmu vládne dobrá atmosféra a na hřišti to bylo znát. Kvalitní hru však předváděli i hráči soupeře a tak diváci mohli sledovat jedno z nejlepších utkání našeho týmu za poslední dobu. Navíc se bubenické tábory obou soupeřů postaraly o výbornou atmosféru v hale, což také po utkání ocenili všichni aktéři utkání.

Vítězství nás vyzdvihlo dokonce na průběžné první místo prvoligové tabulky. Čelo soutěže je však hodně vyrovnané, a tak svoji pozici můžeme obhájit jedině vítězstvím na horké půdě v Praze-Chodově v neděli 28. listopadu ve 13 hodin.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Konšel 8, Macek 5, Šmíd 4, Hanák 4, Barabáš 3/1, Číhal 3, Kuchař 3, Pohlmann 2, Sléha F. 1, Čtvrtníček, Havlíček, Knébl.

Sokol Nové Veselí: Fiala, Chalupa - Bláha 5, Najman Pavel 5, Šůstek 5/1, Smrčka 4, Strejček 3/1, Hron 2, Klíma 2, Najman Petr, Hajčman M., Hajčman K., Kazatel, Novotný.

Rozhodčí: Kramoliš - Paululik
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 9 - 4
Sedmičky: 1/1 - 3/2
Diváků: 275
21.11.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1118x

Facebook

Partneři: