1. liga mužů: Sokol Kostelec na Hané - Tatran Litovel 21:27 (7:16)


1. liga mužů: Sokol Kostelec na Hané - Tatran Litovel 21:27 (7:16)
Skvělým vstupem do jarních odvet první ligy se prezentovali naši muži v hanáckém derby v Kostelci na Hané. Především výbornou hrou v obraně a kvalitními výkony brankářů jednoznačně zvítězili a porazili Kostelec i po druhé v letošní sezóně.

Kostelecký celek letos sice není v tak dobré formě, jak jsme jej znali z předchozích sezón, ale utkání  dvou týmů, které se dobře znají, mají vždy mnohem větší náboj a aktuální forma nemusí mnoho znamenat. U našeho nejbližšího soupeře došlo v průběhu zimní přestávky vzhledem k neuspokojivým výkonům k výměně trenéra - Aloise Juríka vystřídalo duo Milan Varhalík a Jan Hándl.

Náš celek měl naopak dostatečný klid na přípravu a k tomu několik kvalitních herních příležitostí na turnajích.  Ačkoliv se litovelský tým nachází na 2. místě tabulky, soutěž je hodně vyrovnaná a ani k sestupovým 4 místům není daleko. Body proto bude, navíc s těžším losem než na podzim, potřeba získávat pokud možno v každém utkání.

Start do utkání se nad očekávání vydařil. Na hráči nasadili na útočníky soupeře pevnou obranu a nepouštěli je mnoho do dobrých brankových pozic. Když už domácí hráči zakončovali, tak v naší brance kraloval M. Baránek. Během prvních patnácti minut jsem si tak dokázali vytvořit náskok již 9:3. Chytrou a rychlo hrou jsme se nejvíce prosazovali přes kapitána Barabáše na pravém křídle a z pivota zakončoval Kuchař po nádherných přihrávkách našich spojek. Ani po time-outu kosteleckých se obraz hry nezměnil a naše hráče hnal dál početný kotel litovelských příznivců. Poločasové vedení 16:7 tak odpovídalo skutečnému obrazu hry.

Po přestávce se náš celek nenechal vykolejit vysunutou a často osobní obranou a v půlce druhého poločasu už na ukazateli svítilo skóre 23:12 v náš prospěch. Třemi přesnými zásahy se prezentoval především M. Konšel. V takovémto utkání docházelo k častému vylučování, což však našim hráčům vůbec nevadilo, snad všechna oslabení jsme dokázali neprohrát a v přesilovkách zodpovědně získávali náskok. Domácí také často využívali příležitosti sedmimetrových hodů, ale ani to jim nevycházelo, tak jako obvykle, když 3 trestné hody dokázal pochytat M. Sléha, který střídal jinak jistého Baránka. V závěru utkání, kde se už nebylo kam hnát, dokázali hosté především zásluhou Šuby snížit až na konečný 6brankový rozdíl 21:27.

Poděkování za výborný kolektivní výkon patří celému týmu, střelecky se nejvíce dařilo tradičně Barabášovi, kterého doplnili dobrou střeleckou formou také Kuchař, Číhal, Šmíd i Konšel. Velký kus práce v obraně odvedli především Havlíček, Číhal a Schmalz. O výborných výkonech obou brankářů už byla zmínka.

Další utkání nás čeká opět venku, tentokrát v Karviné v neděli 20. února ve 13 hodin. Celý karvinský klub však zmítá chřipková epidemie, které juniorce nedovolila odehrát utkání v Bystřici p. Host., takže ani odehrání našeho utkání není zatím jisté. Na domácí palubovce se muži představí až v sobotu 26. února proti lídru tabulky ze Šumperka.

Sestavy a branky:
Sokol Kostelec na Hané: Varha, Navrátil - Šuba 5/3, Kosina 4/1, Grepl 2, Grulich M. 2, Paták 2, Říčař 2/1, Vasyliev 2/1, Ševčík 1, Vymětal 1,  Diviš, Grulich T., Jurka.

Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Barabáš 6, Číhal 4, Konšel 4, Kuchař 4, Šmíd 4, Schmalz 3/2, Hanák 1, Pohlmann 1, Havlíček, Macek, Sléha F., Zapletal.

Žluté karty: 1 - 2
Vyloučení:   5 - 7
Červené karty: 1 - 1 (obě přímé Ševčík, Havlíček )
Sedmičky: 9/6 - 3/2
Diváků: 215
Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
16.2.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 775x

Facebook