1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Šumperk 30:25 (13:12)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Šumperk 30:25 (13:12)
Další výborné utkání na jaře sehráli tentokrát na domácí palubovce muži našeho oddílu. Tentokrát hostili vedoucí celek tabulky TJ Šumperk. Po první vyrovnané půlce našel náš celek správný recept na hru soupeře, zvítězil o pět branek a potvrdil 2. místo v soutěži i s jedním zápasem k dobru.

Utkání mělo od úvodního hvizdu obrovský náboj odpovídající jeho významu. Výkony hráčů byly podpořeny jednou z největších návštěv v litovelské sportovní hale za poslední roky, ke které kromě skvělých litovelských příznivců přispěli i fandové Šumperka.

První poločas byl ve znamení přetahování se o každou branku. Oba týmy nasadily pevnou obranu na obávané spojky soupeře, a tak se tvrdě bojovalo o každou střeleckou pozici. Přestože výborný výkon podával v domácí brance Baránek, v šumperském týmu se opět prosazoval nejlepší střelec soupeře Laštůvka. Domácí postupný útok táhl střelecky především Schmalz, i když několik jeho dalekonosných střel zlikvidoval šumperský brankář Ošťádal. Vhodnou zbraní na šumperský celek se ukázaly rychlé přechody, které často zakončoval na pravém křídle Barabáš. Domácí celek se dokázal 4 minuty před přestávkou dostat do vedení 11:8, ale poté litovelští zbytečnými chybami dovolili hostům srovnat. Na poločasových 13:12 upravil v posledních sekundách domácí Číhal.

Obrázek
Kuchař s Číhalem brání šumperského Laštůvku. Celá fotogalerie zde. Foto: P. Štěpánek



Po přestávce se domácí nenechali vykolejit ani 3 slepenými góly hostů, kteří se tak dostali do vedení. Naopak ještě do 11. minuty si dokázal sérií povedených akcí vypracovat 4brankový náskok, který se nakonec ukázal jako rozhodující. Velký podíl na tom měl i zlepšený výkon v obraně, který nedovolil hostům prosazovat se individuálně přes spojky a často se dostávali až do pasivity. Přesto se šumperský celek nevzdal a dokázal snížit až na 24:26. Závěrečný 5 minut však opět patřilo litovelským hráčům, kteří 3 brankami za sebou nadobro pohřbili naděje vedoucího celku soutěže na zisk dalších bodů. Na konečných 30:25 ještě upravili šumperský Dopita ze sedmičky a domácí Havlíček z rychlého breaku.

Litovelský tým ukázal dobrou formu, i když do zápasu nemohli nastoupit kvůli nemoci střelci Pohlmann a Konšel. Výborně je zastoupil především Číhal a pivot Hanák, kteří se přidali k tradičním oporám Schmalzovi a  Barabášovi. Velký kus práce v obraně předvedl především Havlíček, který v druhém poločase ukázal, jak bránit nejlepšího střelce soupeře Laštůvku.

"Podařilo se nám ubránit Dopitu i Vobořila. Utkání bylo dost vyrovnané, dlouho to bylo o gól. Na začátku druhého poločasu jsme ale soupeři odskočili a to rozhodlo. Měli jsme i štěstí," hodnotil derby litovelský kouč Zdeněk Sléha.

Šumperk i přes prohru zůstává s jednobodovým náskokem na prvním místě tabulky, právě před naším celkem, který má však odložené utkání s juniorkou Karviné k dobru. V příštím utkání zajíždějí muži na půdu nevyzpytatelného Jičína B, utkání se hraje v neděli 6. března v 17 hodin. Na domácí palubovce se muži opět představí až po reprezentační pauze 19. Března proti Dvoru Králové.

Sestavy a branky:
Tatran  Litovel:  Baránek, Sléha M. - Schmalz 9/3, Barabáš 6, Číhal 6, Hanák 4, Havlíček 2, Macek 2, Šmíd J. 1, Kuchař, Sléha J., Sléha F., Šimek, Zapletal. Trenéři: Sléha Zdeněk, Šmíd Libor.

TJ Šumperk: Ošťádal, Cimfl - Laštůvka 9, Drechsler 5, Nimmerrichter 3, Dopita P. 3/1, Korec 1, Mikuláš 1, Hejný, Marek. Trenér: Dopita Josef.

Rozhodčí:  Králíček - Letev
Žluté karty:  3 - 2
Vyloučení: 5 - 3
Sedmičky: 3/3 - 1/1
Diváků: 357
28.2.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 947x

Facebook

Partneři: