1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 24:19 (14:9)


1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 24:19 (14:9)
V 15. kole první ligy muži zajížděli k utkání s rezervou extraligového Jičína. Náš tým nenavázal na výkony z předchozích vyhraných utkání, když prohra se zrodila již v prvním poločase.

Začátek utkání se nesl tradičně v duchu "oťukávání" obou soupeřů. Naši hráči předváděli tvrdou hru v obraně, což nesli nelibě především domácí diváci. Utkání  tak dostalo od začátku slušný náboj. Gólově se prosadili nejdříve domácí, když dokázali využít našich chyb rychlými útoky. Naši hráči ale především díky Číhalovi otočili, když v 15. minutě svítil na ukazateli stav teprve 4:6. Pak však naši hráči jakoby úplně vypadli ze zápasu a do přestávky jsme dostávali jeden gól za druhým a nedařilo se nám kontrovat. Problém byl především v bezzubém útoku, ve kterém jsme si nedokázali poradit hlavně s urostlými obránci na středu a to dokonce ani v přesilovkách. Jičínští navíc pečetili na 14:9 gólem až v poslední sekundě poločasu.

Přestávkové pokyny trenérů směřovaly především k útočné fázi. Dá se říct, že se však minuly účinkem. Obraz naší hry byl stejný jako na konci prvního poločasu. Domácí hráči v pohodě sérií 5 branek zvýšili již na 20:10! Teprve za závěrečných 12 minut utkání snese náš celek kritické měřítko. Především jsme dokázali domácí hráče ubránit a vystavovat je střelbě z nevýhodných pozic. Tentokrát naší sérií 7 branek jsme tak alespoň korigovali nepříznivý výsledek, 3 branky v této fázi vstřelil dobře hrající Havlíček. Dobré hodnocení snesou také brankáři, ačkoliv často čelili rychlým útoků a sedmičkám, z nichž 5 dokázali pochytat. Většinu utkání odchytal M. Baránek.

"Příčinou prohry se ukázala velice špatná úspěšnost střelby především spojek a s tím spojená útočná fáze bez nápadu. Přes obranu domácích jsme se nedokázali pořádně dostat ani v přesilovkách," ohodnotil utkání litovelský trenér Zdeněk Sléha. "Spadli jsme zpět do reality. Doufám, že jsme si slabé utkání vybrali teď a v příštích utkáních půjde výkon opět nahoru," dodal kouč.

Příští utkání sehrají muži Tatranu Litovel až po reprezentační přestávce 19. března 2011 v 17 hodin doma proti 1.HK Dvůr Králové nad Labem.

Sestavy a branky:
HBC Jičín B: Podzimek, Soukup - Hošic 6/1, Chyba 4, Rychna 4, Kolomazník 3, Šulc 3/1, Babák M. 2, Josef Jan st. 1, Zeman 1, Horyna, Jakl, Josef Jan ml.

Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Schmalz 5/2, Číhal 3, Havlíček 3, Konšel 2, Pohlmann 2, Barabáš 1, Macek 1, Šimek 1, Šmíd 1/1, Kuchař, Sléha F., Sléha J.

Rozhodčí: Krafka Jan - Krafka Jakub
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 8 - 10
Sedmičky: 7/2 - 5/3
Diváků: 110
8.3.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 894x

Facebook

Partneři: