1. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové 28:26 (14:8)


1. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové 28:26 (14:8)
Další vítězné utkání, ve kterém před domácím publikem přivítali tradičního soupeře z východních Čech, si v letošní první lize připsali naši muži. Převahu domácího celku po většinu utkání však hosté dokázali ke konci obrátit a utkání pořádně zdramatizovat.

Pro spoustu příznivců házené je překvapující, že ještě loni extraligový celek Dvora Králové se nachází na dně prvoligové tabulky. V týmu však dochází k částečné generační obměně, k čemuž se přidala zranění a problémy jsou na světě. Podobný scénář však v minulosti zažili například Napajedla, Brno, nebo Kostelec n.H.

Utkání jsem začali na výbornou a rychle se ujali vedení 4:0. Po slabší pětiminutovce bez našeho gólu hosté snížili, ale poté jsme dokázali až do poločasu bezpečně zvyšovat rozdíl skóre ve svůj prospěch. Zásluhu na to měla především výborná obrana v čele s Kuchařem a skvělý Baránek v brance. V útočné fázi nás trochu brzdili sporné technické chyby, ale dobře se prosazoval především Pohlmann na spojce. Podařilo se také několik rychlých útoků a Kuchař bezpečně zakončoval z pivota. Hosté se často snažili prosazovat přes naši obranu individuálně, což však nemělo moc úspěch. Většinu branek dali z čáry brankoviště. V poločase panovala v litovelské šatně s 6brankovým vedením spokojenost.

Obrázek
Výborný výkon podal pivot Zdeněk Kuchař. Celá fotogalerie zde. Foto: P. Štěpánek


Také po přestávce se utkání vyvíjelo tak, jak si přálo domácí publikum. Pěknými akcemi a brankami ze všech pozic naši hráči postupně navyšovali rozdíl skóre až na 10 branek. Dobře útočně naladěn byl Číhal, další branky opět přidal výborně hrající Kuchař i další hráči. Příležitost dostali postupně všichni hráči z lavičky. Hosté však v závěru dokázali zkušeně využít několika našich zaváhání, sérií 6 branek snížili až na 2 branky a dokázali utkání ještě pořádně zdramatizovat. Problémy dělal především rychlá křídla hostí Etrich a Zelinka. Důležité góly však v závěru vsítili Šmíd a Číhal. Hosté sice dokázali vždy odpovědět brankou, ale žádné překvapení už naši hráči nepřipustili.

"Za jednoznačného vedení jsme trochu zamíchali sestavou, hráči navíc ztratili koncentraci a hosté toho dokázali patřičně využít. Závěr měl velice podobný průběh jako na podzim ve Dvoře. No to si musíme dát pozor," okomentoval dramatické chvíle litovelský trenér Zdeněk Sléha. "Přesto jsem hráčům věřil, že už vyhrané utkání nepustí, ačkoliv hosté byli hodně rozjetí. S většinou utkání jsem však byl spokojen," dodal kouč, který zároveň s výhrou slavil také svoje narozeniny.

K příštímu utkání s Košutkou zajíždějí muži v sobotu 26. března na 17 hodin do Plzně.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Číhal 5, Kuchař 5/1, Pohlmann 5, Barabáš 4/1, Šmíd 2, Zapletal 2, Hanák 1, Konšel 1, Macek 1, Schmalz 1/1, Sléha F. 1, Šimek.

1. HK Dvůr Králové: Babčaník, Šturma, Janeček - Zelinka 7/3, Etrich 5, Kořínek 4, Voňka 4/1, Kulhánek 3, Gogolák 1, Groh 1, Kotík 1, Labský J., Labský M.

Rozhodčí: Horsák - Samek
Žluté karty: 1 - 2
Vyloučení: 5 - 3
Sedmičky: 5/3 - 5/4
Diváků: 273
22.3.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 1237x

Facebook

Partneři: