1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Ostrava 26:26 (11:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Ostrava 26:26 (11:13)
V 18. kole 1. ligy přivítali muži našeho oddílu celek Sokola Ostrava. Po nepovedeném úvodu se však tým vzchopil a proti houževnatému soupeři vybojoval alespoň 1 bod za první letošní remízu.

Ačkoliv jsou ostravští házenkáři aktuálně na posledním místě prvoligové tabulky, s touto pozicí se rozhodně na jaře nesmířili. V prvních 4 utkáních po zimní přestávce nasbírali 7 bodů a ani další 2 utkání neodehráli špatně.

Svoji sílu hosté ukázali také v tomto utkání, když to byli oni, kteří téměř celý první poločas udávali vývoj utkání. Střelci Hardt a Štěpánek doslova vyhnali domácího Baránka z branky, nutno podotknout, že tomu vůbec nepomohla nedůsledná domácí obrana. Za stavu 2:8 ve 14. minutě musela domácí střídačka zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě time-outu. Taktické pokyny a prostřídání vedlo k vyrovnání hry a v závěru poločasu také ke korekci výsledku na 11:13.

Poločasové pokyny zněly jasně - eliminovat hlavní střelce hostů a vylepšit útočnou hru spojek. První úkol se dařilo realizovat a dobré zákroky předváděl v brance Marek Sléha. V útoku nás však sráželo obrovské množství technických chyb a nepřipravená střelba. Utkání tak spělo k dramatu, oba soupeři se totiž neustále přetahovali o vedení v zápase. V poslední minutě za vyrovnaného stavu se nejprve ocitli v útoku naši hráči. Po oddechovém čase 30 sekund do sirény byla šance na vítězný gól celkem velká. Bohužel Tomáš Macek trefil jen tyčku a šanci měli ještě hosté. Střelu z nevýhodné pozice v posledních sekundách však naštěstí výtáhl Sléha ramenem mimo naši branku. Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou 26:26.

Výborný výkon v domácím dresu podal především Tomáš Macek, který vstřelil 7 branek a navíc byl často cílem tvrdých zákroků soupeře. Dobře hrál také Jakub Anton, který svůj debut za A tým mužů okořenil 3 brankami. Na pivotu i na rozehrávce se ukázal v dobrém světle také Hanák. Střelecky se prosadil především po přestávce Číhal. Za výkon v brance zaslouží pochvalu již zmiňovaný Marek Sléha.

"V posledních zápasech nás limitují nemoci, různá zranění a jiné absence. Do ideální sestavy máme daleko. Doplňujeme to hráči z širšího kádru. Někteří stabilní hráči navíc hledají formu," posteskl si domácí trenér Zdeněk Sléha.

Čtyři kola před koncem se tabulka 1. ligy opět víc vyrovnala. Prohrála jak vedoucí Bystřice p.H., tak druhý Šumperk, náš tým zůstává na 3. místě stále s jedním zápasem k dobru. Horní polovina tabulky je doslova "našlapaná" v rozmezí 3 bodů. V bojích o udržení zůstává v podstatě 5 týmů, nejhůře je na tom právě Ostrava, která ztrácí na ostatní 3, respektive 4 body.

Příští utkání odehrají muži v neděli 10. dubna 2011 v 16:30 v Novém Veselí, které je právě jedním z aspirantů na sestup, takže půjde o každý bod.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Sléha M., Baránek -  Macek 7, Číhal 5, Hanák 4, Anton 3, Barabáš 2, Kuchař 2, Konšel 2,  Pohlmann 1, Havlíček, Sléha F., Šimek, Zapletal.

Sokol Ostrava: Faferka, Krumnikl - Hardt 9/4, Štěpánek 6, Horňák 5, Lachman 3, Snopek, Petřík 1, Studnický 1, Svoboda 1, Ham, Gelnar, Igenyes.

Rozhodčí: Bubeníček - Smékal
Žluté karty: 3 - 3
Vyloučení: 4 - 6
Sedmičky: 1/0 - 5/4
Diváků: 221
5.4.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 1180x

Facebook