1. liga mužů: HCB Karviná jun. - Tatran Litovel 34:25 (17:12)


1. liga mužů: HCB Karviná jun. - Tatran Litovel 34:25 (17:12)
Muži odjížděli zakončit letošní sezónu dohrávkou s juniory Karviné s možností poprat se o konečné umístění na 2. nebo 3. místě. Domácí mladící však v silné sestavě předvedli výborný výkon, což pro náš tým nakonec znamenalo jednoznačnou porážku a konečné umístění na 6. místě v 1. lize mužů.

Začátek utkání se našim hráčům celkem povedl, když aktivní byly hlavně spojky Schmalz a Pohlmann. Domácí však hráli v útoku velice dobře ?jeden na jednoho?, z čehož pramenily jejich šance z proskoků a křídel. První část utkání tak byla brankově vyrovnaná, ovšem poté domácí zlepšili obranu a nedovolovali našim hráčům přidávat další branky. Naopak první zlom utkání dokonali sérií 6 branek, když využívali nekompaktní litovelské obrany. Uklidnění hry přinesly dobré zákroky Baránka v brance a povedené góly Konšela, který převzal aktivitu na levé spojce. Až do konce poločasu tak padaly branky stejně na obou stranách, ale naši hráči se na každou z nich nadřeli mnohem více než domácí. Především Sliwka a rychlonohý Vančo v karvinském dresu byli hodně při chuti.

Také po přestávce pokračovala na hřišti nadvláda domácího celku. Dobrý výkon podával v brance karvinský Adamík. Jak na něj, přišli v druhé půli výrazněji jen Kuchař z pivota a také Macek na střední spojce. Naopak vlastními chybami v útoku jsme opět umožňovali domácím snadno skórovat z rychlých protiútoků. A nejen chyby, ale celkově útočná hra postrádala více nápadů. Téměř vůbec se do zakončení nedostala křídla, což je škoda. Celková prohra o 9 branek tak odpovídala aktuální formě a složení obou soupeřů.

Karviná se výhrou vyhoupla stejně jako loni na 2. místo prvoligové tabulky, zatímco litovelský tým zůstal na 6. místě se 24 body, ačkoliv na vítěze jsme ztratil jen 2 výhry.

?Letošní ročník byl nadmíru vyrovnaný. Po druhém místě po podzimu jsme věděli, že jarní polovina soutěže bude vzhledem k rozlosování velice těžká. To se také v utkáních se soupeři bojujících o záchranu potvrdilo,? zhodnotil průběh soutěže trenér Zdeněk Sléha.

?Do příští sezóny musíme zapracovat na spolehlivosti v rozhodujících fázích utkání,? poukázal kouč na to, že jeho tým několikrát ztratil body remízou nebo prohrou o jedinou branku. Nebýt toho, mohli se litovelští házenkáři po 2 hubených letech v pohodě opět vrátit na přední pozice tabulky první ligy.

Sestavy a branky:
HCB Karviná jun.: Adamík, Lefan - Vančo 8, Sliwka 6/1, Užek 4, Diviš 3, Chudoba 3, Krahulec 3, Vala 3, Monczka 2, Koubek 1, Pindej 1, Csöllei, Michalisko.

Tatran Litovel: Sléha M., Baránek ? Macek 5, Kuchař 5, Schmalz 5, Konšel 4/1, Pohlmann 3, Šmíd 2, Sléha F. 1, Barabáš, Hanák, Havlíček, Šimek, Zapletal.

Rozhodčí: Martiník - Petruška
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 4 - 3
Sedmičky: 1/1 ? 1/1
Diváků: 120
19.5.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 1047x

Facebook

Partneři: