Mladší miniházená absolvovala 1. turnaj sezóny 2011/2012


Mladší miniházená absolvovala 1. turnaj sezóny 2011/2012
V sobotu 10. 9. 2011 jsme s omlazeným týmem mladší miniházené odjížděli na 1. turnaj sezony 2011/2012, který pořádal DHK Zora Olomouc.

Našimi soupeři byly týmy Velké Bystřice, STM Olomouc a pořádající DHK Zora Olomouc.

Jelikož mezi námi byli noví hráči, kteří absolvovali jen několik tréninků, mým cílem bylo, aby si každý hráč zahrál a měl radost ze hry a to bez ohledu na výsledek.

Ovšem během prvního zápasu hráči velmi mile překvapili svým zápalem pro hru a snahou o co nejlepší výsledek. I přesto, že u všech soupeřů došlo k velké generační obměně, nelze výkon našich svěřenců nijak snižovat, protože předvedli hezký kolektivní výkon.

Házená je kolektivní hrou a proto není mým zvykem vyzdvihovat jedince, ale u tohoto turnaje musím.
Svým zápalem v útoku, snahou o zakončování a výbornou zónovou obranou překvapil Jirka Svoboda. Dalším pro mě velkým překvapením byl Ondra Stejskal, který se jako nováček nebál v útoku zakončovat střelbou a v obraně přímo ukázkově blokoval nebezpečné střely soupeřů. Je paradoxem, že právě Ondra na turnaj nechtěl jet, protože podle jeho slov "neumí hrát házenou" a přesto na hřišti patřil k nejlepším.

Po výsledcích

Tatran Litovel - SK Velká Bystřice         14:1 (8:0)
STM Olomouc - Tatran Litovel 1:7   (1:6)
Tatran Litovel - DHK Zora Olomouc 11:4 (5:3)

jsme turnaj vyhráli a děti dostaly, jako cenu pro vítěze, hromadu sladkostí.

I přesto, že se nám turnaj vydařil, musíme zapracovat na pohybu hráčů, na přihrávkách a u některých na udržení soustředěnosti po celou dobu zápasu. Myslím si, že zaujetím pro hru, nebojácností a soustředěností může být pro ostatní Natálka s Adamem vzorem.

Sestava: Klára Habermannová (0), Natálie Kuxová (16), Adam Krejčí (12), Marek Spurný (2), Jiří Svoboda (3), Ondřej Stejskal (1), Jiří Klanica (0), David Maitner (0).

Na závěr bych chtěl poděkovat rodičům za skvělou podporu našich hráčů.
                                                                           Petr Habermann
13.9.2011 | Lenka Filipová | Přečteno: 921x

Facebook