PŘEVZATO: Hanácké derby házenkářů: Olomouc hostí Litovel


PŘEVZATO: Hanácké derby házenkářů: Olomouc hostí Litovel
Olomouc - Pikantní házenkářské derby se odehraje v sobotu v hale olomoucké Zory. Domácí STM vyzve v zápase 2. kola Českého poháru mužů celek Litovle. Oba týmy se perfektně znají, takže se dá očekávat kvalitní a atraktivní duel, kterému nebude chybět velký náboj.

Týden před startem sezony bude pohárový zápas pro oba týmy především dobrou prověrkou, jak jsou na ostré boje připraveny. Druholigový tým STM Olomouc si na svého prvoligového soka z Litovle v domácím prostředí věří.

"Mezi těmi týmy nejsou až tak velké rozdíly. Pokud budeme plnit pokyny, mohli bychom Litovel klidně porazit," prohlašuje olomoucký trenér Zdeněk Čtvrtníček, který strávil na lavičce Litovle tři sezony a dříve v týmu působil i jako hráč.

"Samozřejmě moc dobře vím, co Litovel hraje. Nebudu mít ale několik hráčů, kteří odjeli na dovolenou," prozrazuje Čtvrtníček, kterému bude v sobotu chybět Michal Kubáček a Pavel Knébl.

Olomoucký kouč přiznává, že v zápase bude hodně záležet, s čím favorit z Litovle do Olomouce dorazí.

"Jestli budou hrát ve své základní šestce, tak to pro nás bude hodně těžké," uvědomuje si Čtvrtníček, který s týmem Litovle vybojoval dvakrát prvoligový bronz.

Nyní už je ale na druhé straně barikády a bude toužit po tom, aby se olomoučtí házenkáři přenesli přes druhé kolo Českého poháru. V tom prvním zvítězili na palubovce Rožnova pod Radhoštěm 32:24.

Litovelský kouč Zdeněk Sléha vidí pikantnost pohárového zápasu v tom, že bude bojovat proti bývalému Litovelákovi Zdeňkovi Čtvrtníčkovi.

"Jinak to bude ale zápas jako každý jiný. V poháru si nedáváme nějaké speciální cíle. Zkrátka jak to půjde, tak to půjde," uvedl Sléha.

Litovel zahajuje prvoligovou sezonu příští sobotu domácím zápasem s Jičínem B a utkání v Olomouci tak bere jako dobrou generálku.

"Určitě to v Olomouci nebudeme nějak hrotit, nemáme důvod. Chceme zvítězit, ale uvidíme, jak to půjde," uvedl Sléha.

Souboj 2. kola Českého poháru mužů mezi házenkáři STM Olomouc a Tatran Litovel startuje v hale Zory v sobotu ve 14.30.

Miroslav Mazal / Olomoucký deník
http://olomoucky.denik.cz/ostatni_region/hanacke-derby-hazenkaru-olomouc-hosti-litovel.html
16.9.2011 | admin | Přečteno: 1002x

Facebook