Házenkáři Litovle míří vysoko. Chtějí být do čtvrtého místa


Házenkáři Litovle míří vysoko. Chtějí být do čtvrtého místa
PŘEVZATO - Domácím zápasem s Jičínem B vstoupí litovelští házenkáři do nového ročníku první ligy. Tatran obhajuje loňskou šestou pozici, ale letos by rád pomýšlel o několik stupínků výše. Vstup do sezony o litovelských možnostech určitě hodně napoví.

Litovelský Tatran patří mezi týmy, se kterými se počítá pro umístění v horní polovině tabulky a chtěl by to potvrdit hned v úvodním domácím zápase.

Obrázek

"První utkání sezony bývá nejošidnější. Budeme ale chtít uspět, protože od úvodního zápasu se často odvíjí celá sezona," uvědomuje si kouč Tatranu Zdeněk Sléha.

"Favorit se hledá těžko. Bude záležet, s jakými hráči Jičín přijede, kolik bude mít házenkářů z áčka. Těžko se posuzuje, kdo má papírově větší šance na vítězství," uvažuje Sléha.

Loni Litovel bojovala až do posledního kola o druhé místo. Prohra na půdě Karviné B ale Hanáky odsoudila až ke konečné šesté pozici.

"Naším přáním je v letošní sezoně skončit do čtvrtého místa. Třetí čtvrté místo je naše přání, ale skutečnost může být úplně jiná," uvědomuje si trenér Tatranu.

"Chceme každopádně skončit lépe než loni. To byla celkem smůla. Drželi jsme se celou dobu na špičce. Nakonec to bylo šesté místo, ale na prvního jsme ztráceli jen čtyři body, což bylo solidní," ohlíží se Sléha za loňskou sezonou.

Do Litovle se z Kostelce na Hané, který z první ligy sestoupil, vrátila dvojice Marek Šuba - Jan Paták. Na pozici stabilního brankáře se vrací Petr Habermann.

Naopak do Plzně po skončení uplynulé sezony odešel Josef Pohlmann. Sezonu vynechává i brankář Michal Baránek a do Olomouce se vrátil Marcel Knébl.

"Síla družstva by měla být prakticky stejná jako loni. Šuba s Patákem do mančaftu zapadli, takže to snad bude dobré," věří Sléha.

Generálkou na vstup do první ligy byl pro Tatran pohárový zápas na palubovce STM Olomouc. Litovel zvítězila 27:25, když zazářil především Michal Havlíček. Bude on tím největším tahounem v sezoně?

"Michal zahrál exkluzivně, ale tím tahounem může být kdokoliv. Schmalz, Macek nebo Barabáš. Pro mě je lepší, když maká celý tým, než se spoléhat na jednoho hráče," říká Sléha.

Tatran se v rámci přípravy představil na turnaji v Polsku i na domácím podniku O pohár města Litovle, kde obsadil druhé místo. "Domácí turnaj byl perfektní. Na turnaj v Polsku ale polovina základu z různých důvodů jet nemohla. Tam jsme to tedy odehráli víceméně s lavičkou, ale i tam se dalo leccos poznat a turnaj nám dal dost," řekl k přípravným turnajům Sléha.

Jak to jeho týmu půjde na úvod sezony se uvidí už v sobotu, kdy Tatran Litovel hostí v hale ZŠ Vítězná od 17 hodin Jičín B.

Domácí borci věří, že je bouřlivé litovelské publikum požene za vítězstvím.
27.9.2011 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 982x

Facebook

Partneři: